(Poistunut julkaisusta)

Tekninen asiantuntija, Cloud, IT-operaatiot
Ilmarinen

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.10.2020

Haussa

Tekninen asiantuntija, Cloud, IT-operaatiot 

Haemme työhönsä intohimoisesti suhtautuvaa ja kokenutta pilvi-infran teknistä asiantuntijaa ottamaan vastuuta ketterien kehitystiimiemme tukena Ilmarisen transformaatiosta kohti moderneja IT palveluja. Pääset kehittämään pilvi-infraamme, suunnittelemaan tulevaisuuden käyttöpalveluitamme ja operaatioiden automatisointia.

Olet kiinnostunut erityisesti IT-operaatioiden näkökulmasta johtamaan ja luomaan teknisesti kehityksemme tiekarttaa eteenpäin teknologiaratkaisujen ja IT-palvelujen osalta, huomioiden kustannustehokkuuden, ketteryyden ja tuotantokoneiston toimivuuden. Sinulla on kyky nähdä iso kuva unohtamatta teknisiä yksityiskohtia modernien infraratkaisuiden linkittymisestä ketterään kehittämiseen ja DevOps työkaluihin, julkaisuautomaatioon ja pilvinatiiveihin ohjelmistoratkaisujen mahdollisuuksiin. Työssäsi pääset vaikuttamaan miltä Ilmarisen modernit pilvi- ja infrapalvelut näyttävät DevOps viitekehyksessä.

Olet innostunut infrastruktuurin automaatioista ja julkipilviteknologioista sekä tunnistat muun muassa serverless, infra as a code ja container käsitteet IT-operaatioissa. Sinulla on toivottavasti jo kokemusta esimerkiksi Azure, Google Cloud Platform tai Amazon Web Services pilvialustoista. Olet ehkä työskennellyt aiemmin kehitystiimissä tai omaat pitkän kokemuksen infran ylläpito-operointi tehtävistä (esimerkiksi palvelinkapasiteetti, monitorointi, konfiguraationhallinta, tietokannat) ja hallitset luultavasti jotain skripti- tai ohjelmointikieliä. Arvostamme kykyä kiteyttää kompleksiset tekniset kokonaisuudet liiketoimintajohdon esityksiin ymmärrettävästi ja taitoa perustella näkemyksesi perustuen esimerkiksi hyöty-kustannus arvoihin. 

Toimit Ilmarisen IT-operaatioiden teknisenä ”keihäänkärkenä” pilvi ja DevOps maailmassa ja teet läheistä yhteistyötä IT palveluomistajien, yritysarkkitehtien, kehittämisen tiimien ja IT-toimittajiemme kanssa, sekä osallistut ratkaisujen suunnitteluun teknisestä näkökulmasta. Varsinaiset IT:n ylläpito- ja operointitoimet olemme ulkoistaneet kumppaneillemme, mutta heidän ohjauksensa kuuluu tietyiltä osin vastuullesi. 

Keskeisiä työtehtäviäsi ovat

 • Vastuu pilvi infran teknisistä ratkaisuista, vaatimuksista ja järjestelmätason arkkitehtuurista, sekä vastuualueen tiekartan suunnittelusta ja eteenpäin viemisestä.
 • Varmistaa, että nimetyt IT palvelut ovat kustannustehokkaita, teknisesti kuvattuja ja vastaavat palvelutasoltaan liiketoiminnan ja kehittämisen vaatimuksia, ja varmistat jatkuvuuden mm pilviautomaation avulla.
 • Teknisten pilvi ja infra ratkaisujen (IaC ja CI-CD pipeline) kehittäminen ja operointipalvelujen tuottaminen kehitystiimiemme tueksi DevOps mallin mukaisesti.
 • Osallistuminen kehitystyöhön oman alueen asiantuntijana, vastuu siitä, että palvelutuotannon vaatimukset tulevat huomioiduksi kehittämisen tiimissä.
 • IT-toimittajien työn johtaminen ja ohjaaminen pilvi-infran ja työkalujen osalta.
 • Tarvittaessa IT tuotannon tukeminen haastavien ongelmatilanteiden selvityksessä teknisenä asiantuntijana.


Odotamme sinulta taitoa ja tahtoa

Edellytämme sinulta

 • Vahvaa kokemusta IT-infra palveluista tai ratkaisuista ulkoistuspalveluissa.
 • Arkkitehtuurista osaamista teknisen suunnittelun näkökulmasta.
 • Erinomaista teknistä osaamista useammilta alueilta (kapasiteetti ja suorituskyky, varmistukset, tietoliikenne, valvonta, tietokannat, automaatio).
 • Teknistä syväosaamista ja kokemusta joistain seuraavista: Kubernetes, Docker, GIT, CI/CD, Terraform.
 • Sertifioitua pilviosaamista tai vastaavia näyttöjä kokemuksesta, esimerkiksi Azure, GCP, AWS.
 • Projektin ja tiimin johtamiseen liittyvää kyvykkyyttä.
 • Tavoitteellisuutta, ratkaisukeskeistä työskentelyotetta ja itsenäistä työskentelytapaa sekä priorisointikykyä.
 • Teknistä korkeakoulututkintoa, sekä sujuvaa suomen ja englannin taitoa.

 
Lisäksi tehtävässä menestymistä tukee 
 

 • Valmentava työote, halu luoda uutta ja halu kehittää omaa osaamista.
 • ITIL prosessien ymmärrys.
 • DevOps toimintamallin käytännön implementointi esimerkiksi infra näkökulmasta


Meille kannattaa tulla 

Tarjoamme sinulle näköalapaikan suomalaiseen yrityskenttään sekä mielenkiintoisen ja monipuolisen työn osana tuloksentekijätiimiä ja mukavaa työyhteisöä. Pääset käyttämään taitojasi ja osaamistasi laajasti. Työssäsi saat haastaa itseäsi ja tukenasi on vahvojen asiantuntijoiden verkosto.

Hyvä työelämä on meille tärkeää – tuemme sitä monella tavalla. Meillä on osaavat ihmiset ja innostava ilmapiiri. Teemme merkityksellistä työtä ja haluamme olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.

Hae nyt

Täytämme tehtävän yhdessä Experiksen kanssa. Lisätietoja tehtävästä antaa Senior Consultant Tea Laamanen, Experis, p. 0400 219229, tea.laamanen(at)fi.experis.com.

Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, viimeistään 12.11.2020 mennessä. Jätä hakemuksesi sivujemme www.experis.fi tehtävän ”tekninen asiantuntija, cloud” kautta.