(Poistunut julkaisusta)

Tech Lead, Osaamiskeskus
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2020

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja ja painotamme johtamisessa valmentamista ja työn mahdollistamista.

 

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta. Muutoksen käytäntöön viemiseksi haemme nyt Kehittäminen ja Teknologiat -organisaatioon Data and Knowledge -alueelle, Osaamiskeskukseen Helsinkiin

 

TECH LEADIA

 

Osaamiskeskuksen Tech Leadina, ”vastuuarkkitehtina” vastaat, että alueen tekniset ratkaisut ovat sekä liiketoimintatavoitteiden että ryhmän tavoitearkkitehtuurin mukaisia. Liiketoimintakriittiset kehityskohteet, joiden parissa työskentelet, ovat yksi keskeinen osa-alue työntekijä- ja asiakaskokemuksen kehittämistä korostavan strategiamme toteutumisessa.

 

Osaamiskeskuksen Tech Leadina, vastaat alueen teknisten ja arkkitehtonisten ratkaisujen suunnittelusta, kuvaamisesta ja toteutettavuudesta, vastuualueesi teknologiaroadmapista ja teknologioiden elinkaarenhallinnasta. Tunnet alueesi järjestelmät ja tuet johtoa kehityksen päätöksenteossa. Maksimoit ratkaisujen hyödyt ryhmän asiakkaille ja henkilöstölle, sekä vastaat järjestelmien kokonaiskustannuksista (TCO). Lyhennät läpimeno aikoja uudistamalla arkkitehtuuria ja systeemityön toimintatapoja. Vähennät systemaattisesti teknologiavelkaa pyrkien nykyaikaisiin ratkaisuihin, tuet kehitystiimejä teknisten ratkaisuiden suunnittelussa.

 

Osaamiskeskukseen kuuluvat mm. seuraavat toiminnot riskienhallinta, yritysturvallisuus ja lakiasiat. Sinun vastuullasi on varmistaa näiden toimintojen tekninen kehittyminen ja järjestelmien tuotannon aikainen varmuus. Toiminnoissa on käytössä n. 50 eri sovellusta, osa Saas-pohjaisia ja osaa kehitetään itse.  Toimittaja- ja teknologiavalinnoissa teet läheistä yhteistyötä Lead Developereiden, Product Ownereiden, Enterprise Arkkitehtien kanssa ja järjestelmien hyödyntäjien kanssa. Alueella ollaan vähitellen siirtymässä OP Ketterän mukaisiin toimintatapoihin. 

 

Mitä odotamme sinulta

 

- vahvaa arkkitehtuuriosaamista, syvällistä ymmärrystä arkkitehtuurityön prosesseista, menetelmistä ja kuvaustavoista, selkeätä ymmärrystä arkkitehtuuriperiaatteista ja standardeista ohjelmistokehityksessä

 

- kokemusta ketterästä teknologiakehityksestä

 

- vahvaa DevOps-, Cloud- ja API- tuntemusta

 

- ymmärrystä monimutkaisista kokonaisuuksia ja riippuvuussuhteista, pystyt kuvaamaan ja ymmärtämään asioita konseptuaalisella, loogisella ja teknisellä tasolla

 

- hyviä kommunikointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä suomeksi että englanniksi, sekä teknisten että liiketoiminnan kollegojen kanssa

 

-  vahvaa teknistä taustaa ja sitä tukevaa korkeakoulututkintoa

 

- organisointikykyä, systemaattista ja rationaalista päätöksentekokykyä

 

 

 

 Lisäksi arvostamme

 

- kokemusta liiketoimintakriittisistä, monipuolisista ja reaaliaikaisista isojen volyymien järjestelmäympäristöistä, joissa on runsaasti integraatioita

 

- kokemusta testiautomaatiosta ja sen teknologioista

 

- kykyä pitkän tähtäimen suunnitteluun sekä teknologioiden elinkaarenhallintaan (ml. kustannukset)

 

- riittävää kykyä osallistua toteutustyöhön ja sen arviointiin

 

- kokemusta mm. seuraavista teknologioista:

  1. SAS, MSSQL, SSIS, DataStage, JAVA / EJB
  2. Modeling Lines / Notations (ArchiMate / BiZZdesign, QPR)
  3. Integration architectures and patterns
  4. Native AWS services
  5. JIRA, Confluence

 

Tarjoamme sinulle

 

Tech Leadin rooli on vastuullinen, monipuolinen ja saat näkyvyyden OP Ryhmän lisäksi laajemmin koko finanssialalle. Pääset tekemään yhteistyötä mielenkiintoisten toimintojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.  Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssialan yritys Suomessa ja uudistumme jatkuvasti tavoilla, jotka vaikuttavat miljoonien ihmisten arkeen. Vastuu on jaettu meille kaikille OP:laisille, joten myös sinä olet työlläsi mahdollistamassa tulevaisuuden pankkipalvelua.

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Haethan tehtävään 29.01.20 mennessä alla olevan linkin kautta jättämällä meille CV:si. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, joten hae tehtävään mahdollisimman pian.

 

Lisätietoja tehtävistä antaa Sanna Sinivuori IT Area Lead, Osaamiskeskus, 0405041403 tai sanna.sinivuori(at)op.fi.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.