(Poistunut julkaisusta)

Team Manager Telialle Helsinkiin
Telia Finland Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.9.2018

Uskotko siihen, että myynnin tehtävissä työelämän onnistumiset lähtevät hyvästä esimiestyöstä? Osaatko valmentaa ja innostaa tiimisi huippusuorituksiin nopeatempoisessa kuluttajamyynnin myyntikanavassa? Tässä voi olla sinun mahdollisuutesi päästä kehittämään myyntiä ja hiomaan tiimisi jäsenistä entistä kirkkaampia timantteja!

Etsimme nyt energiseen myyntitiimiimme valmentavaa esimiestä, joka osaa tukea ja kehittää yksilöitä sekä luotsata heidät huippuonnistumisiin. Vastaat kahdesta myyntipisteestä Forumin sekä Eastonin kauppakeskuksissa.

Tehtävänäsi on omien myyjiesi valmentaminen ja ohjaaminen myyntipisteen myyntityössä sekä tuloksesta vastaaminen. Tavoitteet kannustavat sinua saavuttamaan täyden potentiaalisi tiimisi kanssa. Valmentavana esimiehenä löydät yhdessä myyjiesi kanssa asiakkaille parhaat ratkaisut Telian monipuolisista tuotteista sekä palveluista. Päivittäinen myyntityö kuuluu työnkuvaasi ja esimiehenä osallistut uusien työntekijöiden rekrytointiin. Vastaat myyjiemme kehittymisestä ja kykenet luomaan ilmapiirin, jossa tavoitteisiin pääsemiseen suhtaudutaan intohimoisesti.

Hakemallamme henkilöllä on käytännönläheinen ja valmentava lähestymistapa myyntityön johtamiseen, olet energinen, kehittämishaluinen ja sytyt tavoitteellisesta tekemisestä. Sinulta löytyy omaa kokemusta tuloksekkaasta kuluttajamyynnin tekemisestä mielellään teleoperaattorialalta. Aikaisempi esimieskokemus myynnin vetäjänä luetaan eduksesi. Toivomme sinulta vahvoja vuorovaikutustaitoja, uskallusta toimia aktiivisesti asiakasrajapinnassa ja myynninnälkää!

Tarjoamme sinulle ehdottomasti mielenkiintoisen työn nopeatempoisessa myyntikanavassa, jatkuvasti kehittyvällä ja kasvavalla alalla. Tehtävässä pääset haastamaan sekä itseäsi että tiimiäsi. Kattava koulutus ja mahdollisuus edetä tehtävässä luovat motivoivan työympäristön ammatilliselle kehittymisellesi. Työsuhde solmitaan Baronan kanssa, tarjoamme kiinteän kuukausipalkan ja myynnin tuloksiin perustuvan kannustemallin.