(Poistunut julkaisusta)

Talterapeut (2 tehtävää)
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.10.2018

Tehtävän kuvaus


Talterapi för barn hör till stadens specialtjänster för barnfamiljer och tar emot barn och unga, upp till 16 år, för bedömning och terapi. Vi är 43 talterapeuter, av vilka tre jobbar på svenska. Mottagningar har vi på många olika ställen i stan. De svenska terapeuterna har för tillfället sina mottagningar i Tölö, Munksnäs och Hertonäs. Våren 2019 flyttar den svenska talterapienheten till det nya familjecentret i Berghäll. Nu söker vi två svenskspråkiga talterapeuter på heltid. Även deltidsanställning kan diskuteras.

Helsingfors är en stor stad som bjuder många förmåner till personalen. Det finns också flera fördelar med att vi är många talterapeuter på Helsingfors stad. Vi håller t.ex. egna utbildningsdagar och bjuder in föreläsare och kan också ha temadagar. Talterapeuterna väljer vilket tema som känns aktuellt. Att alltid ha tillgång till flera kollegor känns bra ifall man behöver rådfråga eller utveckla något. Vi har också gemensam "databank" med övningsmaterial och iPad-träffar sinsemellan, samt kontinuerligt möjlighet att delta i konsultationsträffar med olika teman. Varje ny kollega får en personlig mentor och tutorgruppen samlas regelbundet.

Våra klienter kommer med remiss av hälsovården. Barnrådgivningen har en svensk psykolog som vi samarbetar med. Vi som jobbar på svenska har starka nätverk utåt och samarbetar mycket med andra yrkesgrupper kring våra klienter också utanför social- och hälsovården. Regelbundna gruppträffar har vi med t.ex. ambulerande spec.btl och skolornas psykologer.

Lämna din ansökan via www.helsinkirekry.fi, arbetsnyckel 7-1909-18

Kelpoisuusehto


Legitimerad talterapeut.

Språkkunskapskrav är goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt nöjaktiga kunskaper i finska.

Den sökande skall före antagningsbeslutet förete företagshälsovårdens bedömning om sina förutsättningar att sköta de uppgifter som ingår i arbetet.

Luemme eduksi


2932,85 e/mån