(Poistunut julkaisusta)

Taloustietoarkkitehti
Valtiokonttori

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.8.2019

Organisaation esittely

Valtiokonttori on 270 henkilön monialainen virasto. Se vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta, valtionvelan riskienhallinnasta ja hoitaa valtion työntekijöiden tapaturmakorvauksia, myöntää kansalaisille mm. sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia sekä hallinnoi valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Tehtäviin kuuluu valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme myös valtion organisaatioita työelämän murroksessa, edistämme tiedolla johtamista ja kehitämme kuntien taloustietopalvelua.

T3 ‒ Talous, tieto ja työelämä -toimialan tehtävänä on muun muassa valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ja hankintatoimen ohjaaminen ja kehittäminen. Lisäksi tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa, edistämme tiedolla johtamista ja kehitämme kuntien taloustietopalvelua.

Tehtävän kuvaus

Tehtävänäsi on kuntien ja pk-yritysten taloustietojen digitaalisessa viranomaisraportoinnissa käytettävien DPM (Data Point Modeling) -mallien tuottaminen, ylläpito ja kehittäminen sekä tiedonkeruun pohjalla hyödynnettävien koodistojen (erityisesti talousraportoinnin koodisto) ylläpito ja kehittäminen. Vastuullasi on myös osaltasi edistää valtiontalouden raportoinnin kehittämistä DPM-malleja hyödyntäväksi. Lisäksi vastaat sähköisen talousraportoinnin sekä taloushallinnon prosesseissa hyödynnettävien harmonisoitujen koodistojen käyttöönoton edistämisestä kaikilla sektoreilla. Osallistut myös aihealueeseen liittyvään kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Teet aktiivista yhteistyötä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Luennoit vastuualueeseesi kuuluvista asioista koulutustilaisuuksissa ja seminaareissa.

Tehtäviisi sisältyy myös vetovastuuta useista toisiinsa kytkeytyvistä tehtäväkokonaisuuksista.

Tarjoamme sinulle itsenäisiä ja vastuullisia tehtäviä, laatutietoisen ja vireästi kehittyvän työyhteisön sekä mukavat työkaverit.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).  Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Odotamme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta tietomallinnuksesta ja tietojenkäsittelystä sekä ymmärrystä taloushallinnon raportoinnista ja tilinpäätöksestä. Sinulla on myös näkemystä siitä, mihin suuntaan tehtäväalueeseesi sisältyviä asioita tulisi kehittää.

Luemme eduksi SQL-osaamisen.

Tehtävän menestyksellistä hoitamista edistävät oma-aloitteinen, aktiivinen ja asiakaslähtöinen työ-ote, huolellisuus, hyvät vuorovaikutus- ja esiintymistaidot, englannin kielen taito sekä avoimuus ja reiluus työyhteisön jäsenenä.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Tehtävä alkaa: 1.10.2019
Aloitus sopimuksen mukaan mahdollisimman pian
Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 27.8.2019 23:59
ID: 28-810-2019

Sähköiset hakemukset:
Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Valtiokonttorin kirjaamo
Sörnäisten rantatie 13, PL 14
00054 Valtiokonttori

Voit halutessasi liittää hakemukseesi CV:n.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Valtiokonttorissa palkkaus määräytyy tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen mukaan. Taloushallinnon asiantuntijan virka on sijoitettu palkkaryhmään 9, jossa tehtäväkohtainen palkanosa on 4 025,99 euroa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enimmillään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä: 1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Tanja Wistbacka
apulaisjohtaja
050 434 3155
etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

Toimipiste

Valtiokonttori, Helsingin toimipiste
Sörnäisten rantatie 13
00054 Valtiokonttori

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa.

Rekrytoiva esimies on parhaiten tavoitettavissa tehtäviin liittyvissä tiedusteluissa:  ke 7.8. klo 14-15 ja pe 9.8. klo 8-9.

Haluatko tietää työpaikan sijainnin?
Näytä työpaikka kartalla tässä