(Poistunut julkaisusta)

Talous- ja suunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunki, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.1.2021

Talous- ja suunnittelupäällikkö

Onko sinulla kokemusta isojen organisaatioiden talouden ja toiminnan suunnittelun ohjaamisesta? Entä näkemyksellisyyttä sitä, millainen olisi optimaalinen palveluverkko? Motivoiko ajatus olla kehittämässä hallinnon vaikuttavuutta, jotta helsinkiläiset saisivat vieläkin parempia kulttuurin ja vapaa-ajan palveluita?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla etsimämme
Talous- ja suunnittelupäällikkö

Haemme talous- ja suunnittelupäällikköä vakinaiseen työsuhteeseen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle
Työssäsi johdat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan talouden, toiminnan ja tilainvestointien suunnittelua. Toimialan käyttötalouden menot ovat vuosittain n. 235 miljoonaa ja tulot n. 35 miljoonaa. Toimialalla työskentelee n. 1 800 työntekijää. Toimiala vastaa Helsingin kaupungin 37 kirjaston, n. 70 sisäliikuntapaikan, n. 50 nuorisotilan sekä seitsemän kulttuurikeskuksen muodostamasta palveluverkosta ja palveluista. Lisäksi palveluverkkoon lukeutuvat kaupunginorkesteri, kaupunginmuseo, HAM-taidemuseo sekä lukuisat ulkoliikuntapaikat ja ulkoilualueet.

Toimialan talous- ja suunnittelupäällikkönä osallistut koko Helsingin kaupungin talouden ja toiminnan suunnitteluun sekä kaupunkistrategiaan liittyvään yhteistyöhön. Olet toimiala johtoryhmän ja toimialan hallinnon johtoryhmän jäsen. Johdat ja kehität talous- ja suunnittelupalvelua, vastaat sen tuloksellisuudesta ja hyvästä asiakaskokemuksesta. Toimit talouspäällikön, tilapalvelupäällikön ja suunnitteluyksikön päällikön esihenkilönä. Talous- ja suunnittelupalvelun kokonaishenkilöstömäärä on n. 30.

Hallitset strategiaan pohjautuvan talouden ja toiminnan suunnittelun ohjauksen. Ymmärrät palveluverkko- ja tilahankesuunnittelun merkityksen toimialan perustehtävän sekä strategian toteuttamisen välineenä. Sinulla on vahvaa osaamista johdon laskentatoimesta ja tietoperusteisen johtamisen kehittämisestä. Osaat kääntää eurot toiminnaksi ja toiminnan euroiksi siten, että johtotähtenäsi ovat kaupunkistrategian tavoitteet. Sinulla on kyky ennakoida ja havainnollistaa nyt tehtävien päätösten pidemmän tähtäimen taloudellisia vaikutuksia toiminnalle.

Tarjoamme sinulle
Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä osaksi Helsingin dynaamista kehittämistä. Lisäksi tarjoamme mukavan ja hyvään asiakaspalveluun sitoutuneen työyhteisön ja tiiviin porukkahengen, mahdollisuuden monipuoliseen työssä oppimiseen sekä suuren työnantajan laajat henkilöstöedut. Toimistomme sijaitsee uusissa ja moderneissa toimitiloissa, hyvien kulkuyhteyksien äärellä Vallilassa, kävelymatkan päässä Pasilan asemalta. Myös etätyöhön on joustavat mahdollisuudet.

Tehtävän kokonaispalkka on 6 100 euroa kuukaudessa.

Tehtävässä menestymisen edellytykset:
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena ovat ylempi korkeakoulututkinto. Edellytämme vahvaa kokemusta talouden ja toiminnan suunnittelun ohjaamisesta sekä kokemusta esihenkilönä toimimisesta. Sinulla tulee myös olla erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvä englannin sekä tyydyttävä ruotsin kielen taito.

Esihenkilönä työskentelet valmentavalla otteella ja linjakkaasti. Työotteesi on asiakasorientoitunut, aloitteellinen ja joustava ja sinulla on sujuvat vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaidot. Lisäksi olet vakuuttava esiintyjä.

Videohaastattelukierros järjestetään viikolla 4. Teamsillä toteutettavat haastattelut pidetään viikon 5 alkupuolella. Rekrytointiin sisältyy myös henkilöarviointi. Aikaisemmassa haussa toimitetut hakemukset huomioidaan.

Tule meille luotsaamaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan talouden ja toiminnan suunnittelua sekä luomaan maailman toimivinta kaupunkia!