(Poistunut julkaisusta)

TALOUS- JA HALLINTOJOHTAJA
Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.5.2019

Viran/tehtävän kuvaus

Talous- ja hallintojohtaja toimii hallinto-, viestintä- ja tutkimuspalveluiden esimiehenä ja VATT:n johtoryhmän jäsenenä. Vastuullasi on VATT:n sisäisen toiminnan, organisaation ja henkilöstöpolitiikan kehittäminen ja johtaminen sekä hallinnon prosessien sujuvuus. Huolehdit VATT:n hallinto-, viestintä- ja tutkimuspalveluiden suunnitelmallisuudesta, toimivuudesta ja kehittämisestä. Henkilöstöhallinnon prosesseissa vastuullasi ovat henkilöstösuunnittelu, palkitseminen sekä esimiestyön ja osaamisen kehittäminen. Taloushallinnon prosesseissa vastuullasi ovat talousarvion valmistelu, täydentävän tutkimusrahoituksen sopimusten neuvonta sekä talouden johtaminen yhteistyössä talouspäällikön kanssa. Talous- ja hallintojohtajan tehtävässä painottuvat lähivuosina mm. HR-prosessien kehittäminen, hallinnon digitalisointi sekä tutkimuksen projektihallinnon kehittäminen osana talousjohtamista.

Hakijalta odotamme

Odotamme sinulta ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi oikeustieteen tai kauppatieteiden alalta sekä vankkaa osaamista ja kokemusta hallinnon prosessien kehittämisestä ja talouden johtamisesta. Tehtävässä menestyminen edellyttää kokemusta muutosjohtamisesta asiantuntijaorganisaatiossa sekä hyviä henkilöjohtamisen taitoja. Toivomme lisäksi, että sinulla on työnantajatoiminnan tuntemusta.

Työssä tarvittava kielitaito

Valtion virkamiehiltä vaadittavan kotimaisten kielten taidon lisäksi työtehtävissä tarvitaan myös sujuvaa englannin kielen taitoa.

Luemme eduksi

Henkilökohtaisina ominaisuuksina arvostamme, että sinulla on hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot sekä kyky hallita kokonaisuuksia. Olet oma-aloitteinen ja johdonmukainen sekä tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Eduksi katsomme tutkimuksen projektirahoituksen tuntemuksen ja esimieskokemuksen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Virka on työnantajavirka. Palkka määräytyy euromääräisesti. Kokemuksen ja osaamisen perusteella palkka on 6800-7200 euroa/kk.

Edut

Tarjoamme sinulle innostuneen tutkijayhteisön tuen ja mahdollisuuden kehittyä ja kehittää. Työantajana tarjoamme työterveyshuollon palvelut, liikunta- ja kulttuurisetelit sekä työnantajan osittain tukeman lounasruokailun.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Nimitysharkinnassa voi tulla käytettäväksi soveltuvuusarviointi. Nimittämisessä on mahdollista noudattaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa.

Perustiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Alkamisaika: 1.9.2019 tai sopimuksen mukaan

Sijainti: Arkadiankatu 7, PL 1279, 00101 Helsinki

Lisätietoja tehtävästä: Anni Huhtala, Ylijohtaja, +358 295 519 414, anni.huhtala@vatt.fi

Työnantaja

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT on soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen yksikkö, joka toimii
valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Meitä VATTilaisia on noin 50. Tutkimuksemme ja analyysimme palvelevat päätöksentekijöitä, asiantuntijoita ja yhteiskunnallista keskustelua. Tarjoamme monipuoliset työtehtävät Economicum-kampuksella Helsingin ydinkeskustassa, näköalapaikan ajankohtaiseen taloustutkimukseen sekä hyvät vaikutusmahdollisuudet tutkimuskeskuksen kehittämiseen.