(Poistunut julkaisusta)

Talent Acquisition Specialist
Murata Electronics Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.3.2019

Rekrytoinnin ammattilainen, etsitkö sitä seuraavaa kiinnostavaa askelta urallasi? Oletko haaveillut roolista, jossa voit yhdistää rekrytointiosaamisesi työnantajamielikuva- ja oppilaitosyhteistyöhön itsenäisessä ja vastuullisessa roolissa? Tämä tehtävä on juuri sinulle.


Haemme nyt Muratan Suomen yritykseemme uutta rekrytoinnin ammattilaista toimimaan Talent Acquisition Specialist -roolissa Vantaan toimipisteellämme. Tehtävässä toimit sisäisenä rekrytoijanamme tavoitteesi ollessa sujuvat rekrytointiprosessit ja erinomainen hakijakokemus. Meidän Talent Acquisition Specialist -roolissa päätehtäväsi on tukea esimiehiämme rekrytointiprosessien aikana aina tarpeen määrittelystä valintapäätökseen asti. Työpäiviisi kuuluu ilmoitusten kirjoittamista, markkinointikanavien valintaa, haastatteluita, yhteydenpitoa hakijoihin sekä valintapäätöksissä tukemista. Toimit toimihenkilöiden ja vaativien asiantuntijaroolien parissa sekä tuet osaamisellasi korkealaatuisen tuotantoympäristömme operaattoreiden rekrytointia. Päivittäisen rekrytointityön lisäksi vastaat myös rekrytointien seurannasta ja kuukausittaisesta raportoinnista sekä toimit lähitukena moderniin Jobylon-rekrytointijärjestelmään liittyvissä kysymyksissä.


Me uskomme työnantajakuvan kehittämiseen ja vahvaan läsnäoloon kohderyhmiemme parissa. Siksi työhösi meillä kuuluu myös työnantajakuvan kehittämiseen liittyvien aktiviteettien suunnittelu ja toteutus sekä oppilaitosyhteistyö niin yliopistoissa kuin ammattikouluissakin. Toisinaan työpäiviäsi saattavat rikastaa myös lähtöhaastattelujen pitäminen ja lähtösyiden raportointi.


Meillä tulet osaksi pientä mutta tehokasta Talent Acquisition and People Development -tiimiämme, joka vastaa rekrytoinneista ja houkuttelevuuden lisäämisestä Suomessa sekä henkilöstön kehittämisestä. Tiimissämme jokaisella on selkeät roolit ja vastuut - ja usein myös paljon töitä. Meillä kuitenkin viihdytään, sillä tiimissämme pääsee kehittymään monipuolisena asiantuntija ja vaikuttamaan omaan työhönsä. Työskentelet pääasiassa itsenäisesti rekrytoivien esimiestemme kanssa, mutta teet yhteistyötä myös muun 10-henkisen HR -organisaatiomme kanssa.


Tarjoamme sinulle monipuolisen, itsenäisen ja vastuullisen Talent Acquisition -roolin, jossa pääset haastamaan itseäsi ja vaikuttamaan merkittävästi työnantajakuvaan ja tunnettuuden kasvuun yrityksessä, jossa työskentelee tänään jo yli 1000 ihmistä. Tulet saamaan työssäsi palautetta sekä tukea urasi kehittymiseen. Tuemme toinen toistamme yhdistämällä arkeemme systemaattisesti yhteisiä sparraus- ja tiedonvaihtokeskusteluita. Meillä tulet osaksi yrityskulttuuria, joka on upealla tavalla sekoitus japanilaisia ja suomalaisia toimintatapoja. Olemme high-tech house ja jatkuvan parantamisen edelläkävijä, jonka tuotteet pelastavat tien päällä ihmishenkiä. Mikäli työtehtävämme ja toimintaympäristömme innostavat, lue alta mitä odotuksia meillä on uudelle osaajallemme.


Tehtävään haluavalta odotamme:


  • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.
  • Useamman vuoden työkokemusta rekrytointiprosessien läpiviennistä.
  • Erinomaisia vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja.
  • Erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista
  • Paloa moderniin rekrytointiin, erinomaisen hakijakokemuksen luomiseen, työnantajakuvan kehittämiseen sekä oppilaitosyhteistyöhön.

Tehtävässä on eduksi aiempi kokemus oppilaitosyhteistyöstä sekä kiinnostus tekniikan alan rekrytointeihin. Haittaa ei myöskään ole markkinointiosaamisesta tai hyvästä viestintäosaamisesta, mutta pääpaino tehtävässä on rekrytointiosaamisella. Tässä roolissa menestyvällä on mielestämme oltava myös järjestelmällinen ja itsenäinen työskentelytapa, erinomaiset organisointitaidot sekä halukkuutta kehittää toimintatapoja järjestelmällisesti ja pitkäjänteisesti, uusia näkökulmia esiin tuoden.


Viihdyt meillä mikäli sytyt roolimme koko tehtäväpaletista, itsenäisestä ja tavoitteellisesta työskentelystä sekä toimintatapojen kehittämisestä. Tämä on rooli sinulle, joka haluat kokeilla ja kehittää sekä kehittyä rekrytoinnin parissa, ja innostut perehtymisestä Muratan toimintaan.


Tule rakentamaan Muratan tarinaa kanssamme!

Pääset mukaan hakuun jättämällä rekrytointijärjestelmäämme lyhyen hakemuskirjeen, CV:n ja palkkatoiveen viimeistään 22.4.2019. Työ on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana ja olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään viikon sisällä hakuajan päättymisestä.


Jäitkö vielä miettimään jotakin? Lisätietoja tehtävästä antaa Tuomas Nurmi 3.4. klo 13-14, 9.4. klo 10-11 ja 15.4. klo 14-15. +358 40 356 1807. Mikäli et vielä tunne yritystämme, lue meistä osoitteessa www.muratafinland.com.