(Poistunut julkaisusta)

Talent Acquisition Lead
Efima Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.5.2018

Etsimme työnantajamarkkinoinnin ja rekrytoinnin huippuammattilaista avainrooliin yrityksessämme. Olemme kasvattaneet henkilöstöämme noin 25% vuosittain ja haluamme nyt rakentaa nykyaikaiset rekrytointikäytännöt, jotta voimme kasvaa myös jatkossa. Tarjoamme erittäin monipuolisen tehtävänkuvan ja paljon vastuuta, vapaat kädet innovoida toimivia ratkaisuja, osaavat ja mukavat työkaverit ja tilaisuuden saada aikaan konkreettisia tuloksia.

Työsuhteesi on vakituinen ja toimipisteesi Helsingin tai Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevassa toimistossamme. Olemme valmiit keskustelemaan myös osa-aikaisuudesta, jos se sopii tilanteeseesi paremmin.

Mistä työsi koostuu?

Johdat ja toteutat nykyaikaisten rekrytointikäytäntöjen kehitystä, erityisesti teknisiä asiantuntija- ja konsulttirooleja varten (Microsoft Dynamics 365 / AX -ratkaisukonsultit, BI-osaajat, .NET/Azure-ammattilaiset). Rakennat tarkoituksenmukaiset ja toimivat inbound- ja outbound-käytännöt osaajaprofiilien pohjalta. Lisäksi kehität Efiman työnantajakuvaa kohdistetusti, kekseliäästi ja kustannustehokkaasti yhdessä markkinointi- ja HR-tiimin kanssa.

Inbound-toimintojen puolella määrittelet tärkeimmät osaajaprofiilit ja työnhakijapolut. Vastaat osaajille relevantin sisällön tuottamisesta valikoituihin kohderyhmiin ja kanaviin, järjestät tilaisuuksia ja autat myös omia asiantuntijoitamme työntekijäviestinnässä.

Outbound-rekrytoinnin puolella työhösi kuuluu proaktiivinen ehdokkaiden suorahaku sekä osaajalistojen pitkäjänteinen kokoaminen ja aktiivinen hoito. Hyödynnät tässä myös nykyisten efimalaisten verkostoja ja näkemyksiä. Lisäksi rakennat toimivan yhteistyömallin valikoitujen oppilaitosten kanssa ja pidät yhteyttä entisiin Efiman työntekijöihin (Efima Alumni).

Miksi sinun kannattaa tulla meille töihin?

Tässä työssä pääset innovoimaan rekrytoinnin ja työnantajamarkkinoinnin keinoja. Työtä tehdään hyvässä yhteistyössä rekrytoivien esimiesten ja asiantuntijoiden kanssa ja työllesi on täysi tuki. Työtä ei tarvitse tehdä yksin vaan yhdessä monen eri ihmisen ja tiimin kanssa.

Tämä työ on sinua varten, jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi ja menestymään työssäsi. Olemme edelläkävijäyritys, jossa tukenasi ovat Suomen alan parhaimmistoa olevat ammattilaiset. Efiman markkinointi on alusta asti ollut erottautuvaa, minkä ansiosta työnantajakuvan jatkokehitykselle on vahva perusta jo olemassa.

Efiman tavoitteena on olla oman alansa kiinnostavin ja paras työpaikka. Meillä on vahva ja houkutteleva yrityskulttuuri, ja asiantuntijamme ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä. Teemme monet asiat eri tavalla kuin kilpailijamme, ja arvomme elävät arjessa aidosti – niin asiakastyössä kuin sisäisessä yhteistyössäkin.

Minkälaista henkilöä etsimme?

Etsimme mutkatonta ja aikaansaavaa henkilöä, jolla on näkemystä ja osaamista nykyaikaisesta rekrytoinnista ja työnantajakuvan kehittämisestä. Haluat päästä kehittämään yllä kuvattua kokonaisuutta ja yltää huipputuloksiin. Pidät konkreettisesta ja nopeatahtisesta työstä, mutta osaat tarvittaessa astua arjen yläpuolelle ja miettiä kokonaisuuksia. Olet sinut suorahaun, markkinoinnin ja sosiaalisen median työkalupakin kanssa. Et kärsi puhelinkammosta, vaan pidät aktiivisesta yhteydenpidosta osaajien kanssa. Hakijakokemus on sinulle sydämen asia. Sinulla on erinomaiset viestintätaidot ja ketterä mutta organisoitunut työskentelytyyli.

Kaikkein tärkeintä kuitenkin on se, että haluat oppia uutta jatkuvasti ja koet Efiman arvot ja yrityskulttuurin omaksesi.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Lisätietoja tehtävästä antaa henkilöstöjohtaja Riku Huikuri. Rikun tavoitat sähköpostitse osoitteesta riku.huikuri@efima.com tai puhelimitse numerosta 040 745 1938 joko maanantaina 14.5. klo 9-12 tai perjantaina 18.5. klo 12-15.

Ilmoitathan mielenkiinnostasi viimeistään 25.5.2018 mennessä. Kaikkein mieluiten luemme sinusta lisää hakemuksestasi, mutta LinkedIn-profiilillasi pääsemme toki myös hyvin liikkeelle.