(Poistunut julkaisusta)

Suunnittelija
Helsingin kaupunki / Kaupunginkanslia

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.7.2020

Kaupunginkanslian strategiaosaston tietohallintoyksikkö huolehtii mm. kaupungin tietohallinnon kokonaisohjauksesta ja yhteentoimivuuden kehittämisestä, tietohallinnon strategisesta suunnittelusta sekä kaupunkiyhteisten ICT-palvelujen kehittämisestä, järjestämisestä ja palvelutuotannon ohjauksesta. ICT-kehitystiimi on yksi tietohallinnon viidestä tiimistä. 

Helsinki Region Infoshare (HRI) on pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteinen avoimen datan palvelu, jonka koordinoinnista vastaa Helsingin kaupunki. Palvelusta löytyy pääkaupunkiseutua koskevaa tietoa, jota kaikki voivat hyödyntää vapaasti ja maksutta. HRI:n tehtävänä on edistää sekä datojen avaamista että hyödyntämistä.

Kiinnostaako avoin data ja kaupunkienvälinen yhteistyö? Haluatko tehdä töitä avoimen datan näköalapaikalla?

Haemme tietohallinnon ICT-kehitystiimiin 

SUUNNITTELIJAA 

edistämään datan avaamista Helsingin kaupungilla ja pääkaupunkiseudun avoimen datan yhteistyötä. 

Tehtävässäsi ylläpidät ja päivität sisällöllisesti hri.fi-sivustoa ja avoimen datan metatietokantaa. Osallistut sivuston jatkokehittämisen suunnitteluun ja testaat uusia ominaisuuksia. Autat dataa avaavia tahoja datan avaamisessa, tarkistat avattavan datan laatua ja tarvittaessa muokkaat datoja. Tehtäviin kuuluu myös yhteydenpitoa dataa hyödyntäviin tahoihin, tapahtumajärjestelyjä, koulutuksia, luentoja ja kurssiyhteistyötä oppilaitosten kanssa. 

Olet huolellinen ja tarkka, ja sinulla on kyky ja halu oppia jatkuvasti uutta. Olet kiinnostunut kehittämään osaamistasi datan hyödyntämismahdollisuuksien parissa. 
 
Tehtävässä menestyminen edellyttää:

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa  
  • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
  • hyviä tietoteknisiä taitoja 
  • hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa 

Eduksi luetaan avoimen datan, ohjelmointirajapintojen (API) ja paikkatiedon tuntemus.

Tarjoamme suuren työnantajan edut ja mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen. Aloituspäivämäärä on sovittavissa.