(Poistunut julkaisusta)

Suunnittelija Tampereen Ratikan liikennöintiin
VR Matkustajaliikenne

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.12.2019

Etsimme nyt suunnittelijaa Tampereen Ratikan liikennöintiin.  Työhösi kuuluu raitiovaununkuljettajien ja liikenteenohjaajien työvuoro-, loma- ja koulutussuunnittelu sekä raitiotieliikenteen suunnittelu yhteistyössä Tampereen Kaupungin joukkoliikenteen palveluryhmän kanssa. Vastaat henkilöstöresurssin ennustamisesta ja tehokkaasta käytöstä huomioiden samalla raitiotieliikenteen tehokkuuden, sujuvuuden sekä henkilöstön työhyvinvoinnin. Analysoit myös henkilöstösuunnittelun onnistumista ja osallistut sen kehittämiseen.

Ratikan liikennöintiä suunnitellaan allianssimallilla yhdessä Tampereen Kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa. Käynnissä on kehitysvaihe, jossa suunnitellaan liikennöintiä, joka alkaa elokuussa 2021.  Palveluvaiheessa tehtävään tulee kuulumaan monipuolisesti kehitysvaiheessa määriteltyjen tavoitteiden mukaisia toimintoja esim laatuun, turvallisuuteen ja kehittämiseen liittyviä tehtäviä.

Työpaikkasi on Tampereella ja olet osa VR:n lähiliikenteen suunnitteluyksikköä.   Ratikan liikennöinnin suunnittelun lisäksi osallistut tarvittaessa myös VR lähiliikenteen suunnitteluun.

Odotamme, että sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto esimerkiksi tekniseltä tai matemaattiselta alalta. Olet jo mielellään työskennellyt liikenteen suunnittelutehtävissä. Olet vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen ja joustava. Sinulla on hyvät sosiaaliset taidot. Osaat hyödyntää tietoteknisiä ratkaisuja ja työkaluja, analysoida tietoa sekä kehittää toimintaa. Löydät nopeasti oleelliset asiat monimutkaisista kokonaisuuksista, hahmotat ratkaisujen taloudelliset vaikutukset sekä uskallat tehdä vaikeita ja rohkeita päätöksiä. Työssä onnistuminen edellyttää, että pystyt toimimaan itsenäisesti ja harkiten myös paineen alaisena.

Tarjoamme sinulle vastuullisen ja mielenkiintoisen työn sekä mahdollisuuden päästä kehittämään raitiotieliikennettä Tampereella sekä itseäsi. Olemme rakentamassa täysin uusia käytäntöjä ja siihen tulevia tietojärjestelmiä, joten pääset osallistumaan niiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Tehtävä on vakituinen ja työpaikkasi sijaitsee kehitysvaiheessa Tampereen keskustassa ja palveluvaiheessa Hervannan varikolla.

Lisätietoja tehtävästä antaa operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala, puh. 040 8630 256.

Jätäthän hakemuksesi palkkatoivomuksineen 6.1.2020 mennessä oheisen linkin kautta.


VR liikennöi Tampereen Ratikkaa osana liikennöintiallianssia

Tampereen Kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja VR muodostavat allianssin, joka suunnittelee ja toteuttaa yhdessä ratikan liikennöinnin.  Liikenne alkaa 9.8.2021, mutta jo marraskuusta 2020 alkaa ratikan koeliikenne.  

Työnantajasi on VR Yhtymä Oy ja työskentelet VR Matkustajaliikenteen organisaatiossa.

Matkustajaliikenteeseen kuuluu Kauko- ja Lähijunaliikenteen lisäksi myös bussiyhtiö Pohjolan Liikenne sekä ja ravintola- ja cateringpalveluja tarjoava Avecra. Olemme osa VR-konsernia.