(Poistunut julkaisusta)

Suunnittelija, 2 tehtävää, Kaupunginkirjasto
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.1.2020

Espoon kaupunginkirjasto toimii monimuotoisesti espoolaisten lasten, nuorten ja aikuisten arjessa. Suomalaisessa kirjastokentässä se on suunnannäyttäjä, kehityksen kärjessä niin lasten- ja nuortentyössä, makerspace-toiminnassa kuin pelikasvatuksessakin.

Kirjaston yhteiskunnalliset tehtävät ovat osallisuuden ja aktiivisen kansalaisuuden mahdollistaminen, kaikkien lukutaitojen edistäminen sekä kestävän kehityksen toteuttaminen. Tavoitteiden saavuttamiseksi kirjasto on siirtynyt prosessiorganisaatioon vuoden 2020 alusta.

Espoon kaupunginkirjastossa on haettavana kaksi suunnittelijan tointa. Yleisten kirjastojen palvelut ja toimintaympäristö ovat jatkuvan muutoksen tilassa. Espoon kaupunginkirjasto hakee julkisten tilojen ja palveluiden muotoilun osaajia. Tarve on palveluiden ja palvelutuotteiden luomiseen sekä jatkuvaan kehittämiseen.

Matala organisaatio mahdollistaa jatkuvan vuoropuhelun asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Päivittäinen yhteinen kehittäminen edellyttää oman osaamisen jatkuvaa kehittämistä ja arviointia. Suunnittelija kehittää palveluita ja niihin liittyviä tiloja. Tarpeet nousevat asiakkaista, toimintaympäristöstä ja muista kaupunginkirjaston prosesseista.

Kaupunginkirjasto saa vuoteen 2022 mennessä aluekirjaston Espoonlahteen, viimeistelee tämän kevään aikana Karhusuon kirjaston sekä toteuttaa useita tilojen ja palveluiden kehittämiskohteita. Suunnittelija suunnittelee tilan käyttöä yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa sekä pitää yhteyttä kaupungin tilapalveluihin, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin.

Työpaikan nimi: Espoon kaupunginkirjasto

Työaika:
36 h 45 min

Sopimusala:
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva korkeakoulututkinto

Tehtävässä edellytetään kokemusta tilojen suunnittelusta.

Arvostamme projektiosaamista ja palvelumuotoiluosaamista.

Kirjasto kuuluu ja vaikuttaa itseään kauemmas. Kirjaston toimintaa ohjaavat sivistys ja osallistuminen yhteiskunnalliseen vuoropuheluun.