Suojelubiologi, Savonlinna
Metsähallitus

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.11.2020

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Henkilöstöä meillä on yhteensä noin 1300 henkilöä ympäri Suomen, arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössä.

Yhteinen saimaannorppamme-LIFE -hanke on EU:n osarahoittama saimaannorpan suojeluhanke. Sitä koordinoi Metsähallitus ja mukana on 12 kumppaniorganisaatiota. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 7,1 M€. Hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ja vähentää ilmastonmuutoksen, kalastuksen, ihmislähtöisen häiriön sekä kannan pienuuden aiheuttamia ongelmia saimaannorppakannalle.  Hankkeen aikana parannetaan tietoisuutta saimaannorpan suojelusta ja pyritään lisäämään suojelutoimien hyväksyntää sekä tehdään erilaista välineiden, menetelmien ja toimintatapojen kehitystyötä ja käyttöönottoa. Hankkeessa tehdään toimenpiteitä myös Saaristomeren itämerennorppakannan tilanteen parantamiseksi.

Haemme nyt joukkoomme suojelubiologia määräaikaiseen työsuhteeseen Järvi-Suomen luontopalveluihin ajalle 1.1.2021–31.12.2025. 

Saimaannorppa on Metsähallituksen erityisvastuulaji, jonka kannan seurannasta ja suojelusta vastaamme.  Vuosittaisiin toimiin kuluu mm. apukinosten tekeminen, pesälaskenta, norpan kudosnäytteiden (ruhojen) kerääminen sekä aktiivinen viestintä. Suojelubiologina osallistut Metsähallituksen muiden asiantuntijoiden kanssa näihin tehtäviin osana Yhteinen saimaannorppamme-LIFE -hanketta. Lisäksi olet mukana hankkeen erilaisissa kehittämistehtävissä, mm. vapaaehtoistyön organisoinnissa ja kehittämisessä sekä norppaturvallisten kalastusvälineiden ja kalastuksenvalvonnan kehittämisessä. Toimit myös hankkeen projektipäällikön apuna hankkeen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisen koordinoinnissa sekä talouden seurannassa ja raportoinnissa. Yhteistyö kumppaniorganisaatioiden asiantuntijoiden kanssa on keskeinen osa toimenkuvaasi. Toimipaikkana on Savonlinna.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, ajokorttia, erinomaisia yhteistyö-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä kokemusta hanketyöstä. Liikut työssäsi paljon vesillä ja jäillä, joten sinulla on hyvät maastossa liikkumisen taidot ja liikut mielelläsi itsenäisesti moottoriveneellä tai moottorikelkalla. Työssä tarvitset myös oman työn johtamisen taitoa, organisointikykyä ja kehittämishalukkuutta. Mahdollisuus joustaviin työaikoihin on työn luonteen vuoksi ajoittain välttämätöntä. Eduksi tehtävässä luetaan hylkeiden biologian ja ekologian tuntemus, paikkatieto-osaaminen, aiempi kokemus saimaannorpan suojelutyöstä sekä viestintäkokemus. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella. 

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 4.12.2020 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa aluejohtaja Jouni Penttinen (jouni.penttinen@metsa.fi, puh. 0407753902).

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1400216
  • Tehtäväalue: Luonnontiede/maa- ja metsätalous
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 4.12.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Panu Kuokkanen (Panu.Kuokkanen (a) metsa.fi)
  • Puhelin: 0400381298
  • Sijainti: Savonlinna, Etelä-Savo