(Poistunut julkaisusta)

Suojaus- ja automaatiojärjestelmien asiantuntija
Fingrid Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.3.2020

HVDC- ja FACTS-yksikkö, osana Fingridin omaisuuden hallinta -toimintoa, varmistaa Suomen raja- ja sisäisen siirtokapasiteetin korkean käytettävyyden sähkömarkkinoiden ja voimajärjestelmän käytön tarpeisiin. Yksikkö vastaa myös HVDC- ja FACTS-järjestelmien teknisistä vaatimuksista elinkaaren kaikissa vaiheissa sekä teknologiaosaamisen varmistamisesta.

Haemme Hämeenlinnaan tai Helsinkiin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

suojaus- ja automaatiojärjestelmien asiantuntijaa

Tehtäviisi kuuluu HVDC- ja FACTS-asemien suojaus- ja automaatiojärjestelmien kunnossapitotöiden suunnittelu ja suorittaminen sekä häiriönselvitys ja viankorjaus yhteistyössä muiden asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Toinen keskeinen osa työtäsi on automaatiojärjestelmien konfigurointiin liittyvät ylläpito- ja muutostyöt sekä kunnossapidon toimintatapojen, ohjeistuksen ja työmenetelmien kehitys. Osana roolia osallistut myös varallaoloon perehtymis- ja koulutusjaksosi jälkeen.

Lisäksi vastuullasi ovat HVDC- ja FACTS-järjestelmien investointi- ja perusparannusprojektien asiantuntija- ja valvontatehtävät. Projekteissa saat osallistua erityisesti toisiojärjestelmien suunnitteluun, testaukseen ja käyttöönottoihin kansainvälisessä ympäristössä.

Pääset myös osallistumaan tutkimus- ja kehitysprojekteihin yhteistyössä omaisuuden hallinnan ja voimajärjestelmän käytön asiantuntijoiden ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Kokemuksen karttuessa saat myös omaa vetovastuuta ko. projekteista.

Sinä olet sähkö- tai automaatiotekniikan ammattilainen ja taustallasi on AMK- tai diplomi-insinöörin koulutus ja työkokemusta. Olet kyvykäs etkä epäröi tarttua rohkeasti työkaluihin, mittaus- ja koestuslaitteisiin sekä osaat käyttää järjestelmien piiri- ja logiikkakaavioita työssäsi. Olet työmailla tunnettu turvallisista toimintatavoistasi ja vastuun kantamisesta. Aikaisemmasta koestaja- tai käyttöönottokokemuksesta tai työstä automaatiojärjestelmien parissa on sinulle hyötyä tehtävässäsi. Olet oma-aloitteinen ja sinulla on halua syventyä erikoisosaamisalueellesi. Työtehtävät edellyttävät erityisesti valmiutta matkustaa kotimaassa ja tarvittaessa myös ulkomailla.

Arvostamme ongelmanratkaisukykyäsi sekä käytännön osaamistasi. Sinulla on kykyä ja halua tulla toimeen erilaisten ihmisten ja tiimien kanssa. Englanniksi työskentely sujuu sinulta sekä suullisesti että kirjallisesti, kun ratkaiset kunnossapidon tai projektien haasteita yhdessä kollegoidesi ja kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Kannat vastuun työstäsi, kehittymisestäsi ja tulosten saavuttamisestasi.

Tarjoamme vastuullisen työn sekä osaavan ja yhteen hiileen puhaltavan tiimin tuen. Tiimissä pääset mukaan positiiviseen ja kehityshenkiseen porukkaan, josta löytyy sekä käytännön että teoreettista osaamista. Panostamme myös vahvasti osaamisesi kehittämiseen. Tehtävässäsi sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia tuntemaan Suomen sähköverkkoa kantaverkkoyhtiön näkökulmasta, ja keräät itsellesi tiedot ja osaamisen, josta on sinulle aitoa hyötyä tulevaisuudessa.

Hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan 19.4.2020 mennessä. Liitäthän mukaan myös vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Kimmo Nepola, p. +358 50 590 3850 ajalla 1.4. klo 15.00–17.00 ja 3.4. klo 12.00–14. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.