SQL DEVELOPER, Risk Management
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2020

OP:lla visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa ei ainoastaan asiakkaidemme, mutta myös henkilöstömme ja kumppaneidemme näkökulmasta. Sen sijaan, että tyytyisimme vain parantelemaan nykyistä, haluamme luoda jotain täysin uutta. Saavuttaaksemme tavoitteemme olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Matkan aikana siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään ja kohti itseohjautuvampaa toimintatapaa, jonka ytimessä ovat itsenäiset ja nopeaan päätöksentekoon kykenevät tiimit. Ja miksikö? OP:laisuus rakentuu rohkeudelle, ja tällä muutoksella tavoittelemme entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

 

Kun rakennamme jotain, jota ei vielä ole, ja kuljemme siellä, missä emme ennen ole kulkeneet, tarvitsemme joukkoomme parhaita asiantuntijoita näyttämään suuntaa. Miltä kuulostaa – oletko valmis hyppäämään mukaan muutosmatkallemme? Etsimme nyt Kehittäminen & Teknologiat -toimintoomme Helsinkiin useampaa SQL Developeria työskentelemään riskienhallinnan parissa.

 

 

SQL DEVELOPER, Risk Management

 

 

Mitä pääset tekemään riskienhallinnan SQL Developerina?

 

Riskienhallinnan SQL Developerina pääset työskentelemään riskimallinnuskannan kehittämiseen ja ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Luottoriskien hallinnan ollessa keskeinen osa pankkiliiketoimintaa pääset työskentelemään strategisesti tärkeän osa-alueen parissa. Riskimallinnuskantamme kerää dataa monista eri lähteistä toimien eräänlaisena riskimallien varastona. Tämän datan ja luomiemme mallien avulla voimme tunnistaa, ennustaa ja ennakoida esimerkiksi luotonantoon liittyviä riskejä. Riskienhallinnassa mallintamamme ja analysoimamme data toimii siis tärkeänä päätöksenteon välineenä OP:lla.

 

Riskimallinnuskanta toimii tällä hetkellä on-premises-ratkaisuissa, mutta olemme siirtymässä käyttämään pilvipohjaista alustaa. Päivittäisiä työtehtäviäsi tulevat olemaan riskimallinnuskannan ohjelmointi, kehittäminen ja kunnossapito DevOps-periaatteen mukaisesti.

 

 

Tarjoamme sinulle

 

Meillä OP:lla tekemistämme ohjaavat vahvasti arvomme: vastuullisuus, yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys. Vastuullisuus tarkoittaa meille muun muassa kestävän talouden edistämistä sekä eettisen tarkastelun kestävää rahoittamista. Riskienhallinnassa keskeisenä tehtävänämme on valvoa OP Ryhmän riskejä ja tuottaa riippumatonta informaatiota päätöksenteon tueksi. Näin ollen osallistumme riskienhallinnassa taloudellisesti vastuullisen toiminnan edistämiseen. Yhdessä menestyminen puolestaan tarkoittaa meille sitä, että uskomme vahvasti yhteistyöhön. Jaamme tietoa tiimimme kesken ja opimme toinen toisiltamme.

 

Ihmisläheisyys taas työnantajana tarkoittaa meille, että suhtaudumme työhön osana elämää. Työaikamme joustaa, eikä työn tekeminen ole paikkaan sidottua: jos haluat esimerkiksi noutaa lapsesi ajoissa päivähoidosta; nauti siitä riemusta, jonka lapsesi näkeminen saa aikaan. Ja vaikka Vallilan korttelissamme mainiot puitteet työskentelyyn onkin, jos työn tekeminen sujuu parhaiten juuri tänään etänä; tarjoamme mahdollisuuden siihen. Luotamme työntekijöihimme, minkä vuoksi annamme asiantuntijoillemme vapauden ja vastuun tehdä mitä he parhaiten osaavat heidän parhaiten katsomallaan tavalla.

 

Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech-taloa, olemme kuitenkin pankki, ja siten henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja

lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Ja tietenkin saat kilpailukykyisen korvauksen osaamisestasi ja työpanoksestasi, minkä lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa.

 

 

Mitä odotamme sinulta

 

Työssämme käytämme SQL-pohjaisia tietovarastoja, joita olemme pilveistämässä. Tehtävässä menestyäksesi hallitset siis AWS-ympäristön lisäksi SQL:n sekä server-tuotteena että ohjelmointikielenä. Olet aiemmassa työssäsi käyttänyt Snowflakea tai muita vastaavia tietovarastoinnin pilvipalveluja. Lisäksi sinulla on aiempaa kokemusta ja osaamista ETL:stä tietovirtojen ja tietojen siirtämisen osalta. Ja koska olemme datan kanssa vahvasti tekemisissä, toivomme sinulta osaamista tyypillisistä data-analytiikkatyökaluista (esim. Tableau tai PowerBI) ja data-analytiikassa tyypillisesti käytettävistä ohjelmointikielistä (esim. R ja Python). Toimit luontevasti ketterien ohjelmistokehittämisen menetelmien maailmassa DevOps-periaatteen mukaisesti. Aiempi kokemus finanssialalta ja riskienhallinnan parissa työskentelemisestä on vahvaksi eduksi, mutta uskomme myös vahvasti uteliaan mielen kykyyn oppia toimintaympäristön ja toimialan lainalaisuuksia!

 

Työskentelyotteeltasi olet määrätietoinen ja tavoitteellinen. Koska teemme töitä vahvasti tiimeissä, toivomme sinulta yhteistyötaitoja sekä halukuutta jakaa tietoa ja osaamistasi muille. Ja vastaavasti toivomme sinulta intoa oppia kollegoiltasi. Ketterässä hengessä arvostamme itseohjautuvuutta ja halukkuutta ottaa vastuuta. Sinulla on ainakin parin vuoden työkokemus IT-alalta ja tehtävää tukeva tekninen koulutustausta. Työhön liittyvissä asioissa kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi.

 

 

Lisätiedot ja hakuohjeet

 

Jäikö jokin askarruttamaan? Lisätietoja tehtävästä antaa tuleva esimiehesi IT Area Lead Sanna Sinivuori. Sannan tavoitat parhaiten sähköpostitse osoitteesta sanna.sinivuori(a)op.fi. Jos tehtävä taas näillä tiedoin vaikuttaa sinun tulevalta työnkuvaltasi, lähetä hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään sunnuntaina 26.1.

 

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.

 

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1328059
  • Tehtäväalue: IT/tietoliikenne
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 26.1.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki