Speciallärare, Dickursby skola
Vantaan kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 4.1.2021

Vanda stad, Fostran och lärande, Svenskspråkiga servicen
Dickursby skola

Idrottsvägen 4, 01370 Vanda

Anställningsförhållandets längd: ordinarie 01.08.2021 - 


Hej, du specialklasslärare! 

Letar du efter en trevlig arbetsplats med kunniga och trevliga kolleger. Vi välkomnar dig till Vanda för att jobba i Dickursby. Skolan ligger intill goda trafikförbindelser i Dickursby, på promenadavstånd från tågstationen och Dickursby centrum.

Skolan har cirka 180 elever, 12 heltidsanställda lärare, och en hel del annan skolpersonal. Här kan du bekanta dig med vår skola.

Vi tror att lärandet i grunden sker via kommunikation med andra elever, lärare och andra vuxna. Det sker i olika grupper och sammanhang och i olika lärmiljöer.

För att i skolan möjliggöra kommunikationen med många andra elever och lärare arbetar vi enligt ett system med så kallade basgrupper. Basgrupp 1 består av årskurserna 1-2, basgrupp 2 består av årskurserna 3-4 och basgrupp 3 består av årskurserna 5-6. Varje lärare bär huvudansvaret för en egen elevgrupp, men är samtidigt en del av ett starkt lärarteam.

Som specialklasslärare ansvarar du för planeringen, genomförandet och utvärderingen av undervisningen i lilla klassen, bestående av elever som i huvudsak står inom särskilt stöd. Samtidigt jobbar du också tätt ihop med en av våra tre basgrupper.

Basgruppernas lärare planerar till stora delar verksamheten tillsamman, de känner varandras elever, stöder varandra i arbetet och träffas regelbundet för gemensam samplanering. Vid samplaneringen ligger fokus på kollaborativt lärande, där kunskap och förståelse byggs upp genom interaktion med andra.

I Dickursby skola används modern teknik, vilket möjliggör mångsidiga arbetsmetoder. Skolan är relativt nyrenoverad och vi har undervisningsutrymmen av många olika slag, som är väl lämpade för smågruppsarbete.

För att utveckla pedagogiken är alla de svenskspråkiga Vanda-skolorna mitt inne i ett gemensamt och långsiktigt projekt. Vi jobbar för att utmana oss själva och våra elever inom Challenging Learning, ett koncept som fått stor internationell spridning. Du kan hitta mera information om det här via följande LÄNK till YLEs webbplats.

Vanda är en utvecklingsinriktad stad där vi vågar pröva på nya verksamhetssätt och samarbetar i olika nätverk. Staden satsar på modern mångsidig pedagogik och flexibla lärmiljöer i fostran och undervisning. Undersökningar visar att stämningen är bra i arbetsgemenskaperna i Vanda och enligt den nationella Kommun 10-undersökningen skulle över 90 % av personalen inom svenskspråkiga servicen rekommendera sin arbetsgivare.

Blev du intresserad av att höra mer om vår skola? Ring då rektor Mia och kom överens om en tid för ett informellt besök.

Rektor Mia Förars-Pöytäniemi,  040 1833410, mia.forars-poytaniemi@vantaa.fi

Uppgifter om anställningen

Behörighetsvillkor: Behörighet enligt förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet 986/1998

Som merit räknar vi: Som merit räknar vi att du har ett stort intresse av att jobba i team, på det sätt vi strukturerar arbetet i Dickursby skola.

Villkoren i tjänsteförhållandet bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet för undervisningspersonal (UKTA).

Tillstånd som krävs: Den utnämnda personen ska uppvisa ett giltigt utdrag ur brottsregistret, Före utnämningen ska ett godtagbart intyg över hälsotillståndet från företagshälsovården uppvisas.

Antalet anställningar: 1

Prövotid: Anställningen har 6 månader prövotid

Heltids-/deltidsarbete: heltid

Typ av anställning: Tjänsteförhållande

Arbetstid: I enlighet med det tjänste- och arbetskollektivavtal som tillämpas 

Kontaktinformation:
Rektor
Förars-Pöytäniemi, Mia
0401833410
mia.forars-poytaniemi@vantaa.fi

Vanda är en ansvarsfull arbetsgivare. Vi stöder våra anställdas välbefinnande och kompetens, och främjar en god atmosfär inom arbetsgemenskaperna. Vi utvecklar ständigt vårt chefsarbete.
Skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Videointervju kan användas i rekryteringsprocessen.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1411112
  • Tehtäväalue: Koulutus ja opetus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 25.1.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Vantaa, Uusimaa