(Poistunut julkaisusta)

Speciallärare, Dickursby skola
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.1.2019

Vanda stad, bildningsväsendets verksamhetsområde, svenskspråkig service
Dickursby skola

Idrottsvägen 4, 01370 Vanda

Anställningsförhållandets längd: ordinarie 01.08.2019 -

Hej, du speciallärare! Letar du efter en trevlig arbetsplats med kunniga och trevliga kolleger. Vi välkomnar dig till Vanda för att arbeta i Dickursby.

Skolan ligger intill goda trafikförbindelser i Dickursby, på promenadavstånd från tågstationen och Dickursby centrum.

Skolan har cirka 210 elever, 12 heltidsanställda lärare, och en hel del annan skolpersonal. Här kan du bekanta dig med vår skola.

Vi tror att lärandet i grunden sker via kommunikation med andra elever, lärare och andra vuxna. Det sker i olika grupper och sammanhang och i olika lärmiljöer.

För att i skolan möjliggöra kommunikationen med många andra elever och lärare arbetar vi enligt ett system med så kallade basgrupper. Basgrupp 1 består av årskurserna 1-2, basgrupp 2 består av årskurserna 3-4 och basgrupp 3 består av årskurserna 5-6. Varje lärare bär huvudansvaret för en egen elevgrupp, men är samtidigt en del av ett starkt lärarteam.

Basgruppernas lärare planerar till stora delar verksamheten tillsammans, de känner varandras elever, stöder varandra i arbetet och träffas regelbundet för gemensam samplanering. Vid samplaneringen ligger fokus på kollaborativt lärande, där kunskap och förståelse byggs upp genom interaktion med andra.

Som speciallärare ansvarar du för planeringen, genomförandet och utvärderingen av undervisningen, bestående av elever som i huvudsak står inom särskilt stöd. I Dickursby skola används modern teknik, vilket möjliggör mångsidiga arbetsmetoder. Skolan är nyrenoverad och vi har undervisningsutrymmen av många olika slag.

Övrig information om vår skola.

-Vetenskapscentret Heureka ligger på promenadavstånd från skolan och är en viktig samarbetspartner

-Varje elev har utöver annat skolmaterial även tillgång till en personlig Chromebook

-Eleverna har ofta rätt lång skolväg och därför erbjuds de yngsta eleverna kostnadsfri morgonverksamhet innan skoldagen kommer igång. Det är vår aktiva Hem och skola - förening som är arrangör.

-Vi har många roliga traditioner och evenemang för familjerna; bl.a. Stövelfotboll, Ringleksnatt och Vårvimmel..

Vanda, vårt lands fjärde största stad, har mod att göra saker på ett nytt sätt och förmåga att samverka i olika nätverk. Staden är en trygg arbetsgivare som erbjuder de anställda omfattande möjligheter att utveckla sitt kunnande. Det svenskspråkiga resultatområdet värnar om högklassig fostran och utbildning. Vi uppskattar kulturell mångfald, gemenskap och samarbete.

Alla de svenskspråkiga skolorna i Vanda startar som bäst upp ett långsiktigt projekt. Vi jobbar för att utmana eleverna och varandra inom Challenging Learning, ett koncept som fått stor internationell spridning. Du kan hitta mera information om det här via följande LÄNK till YLEs webbplats.

Uppgifter om anställningen

Behörighetsvillkor: Behörighet enligt förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet 986/1998

Som merit räknar vi: att du är intresserad av att jobba i team inom den struktur vi byggt upp i Dickursby skola.

Villkoren i tjänsteförhållandet bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet för undervisningspersonal (UKTA).

Den utnämnda personen ska uppvisa ett giltigt utdrag från brottsregistret, före utnämningen ska ett godtagbart intyg över hälsotillståndet från företagshälsan uppvisas.

Antalet anställningar: 1

Prövotid: Anställningen har 6 månader prövotid
Heltids-/deltidsarbete: heltid
Typ av anställning: tjänst

Arbetstid: I enlighet med det tjänste- och arbetskollektivavtal som tillämpas

Blev du intresserad av att veta mer om vår skola? Ring då rektor Mia och kom överens om en tid för ett informellt besök.

Rektor

Förars-Pöytäniemi, Mia
0401833410

fornamn.efternamn@vantaa.fi


Vanda är en ansvarsfull arbetsgivare. Vi stöder våra anställdas välbefinnande och kompetens, och främjar en god atmosfär inom arbetsgemenskaperna. Vi utvecklar ständigt vårt chefsarbete.

Vänligen ansök endast elektroniskt.