(Poistunut julkaisusta)

Specialist, Information Security
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.3.2020

OP on vahvasti tulevaisuutta visioiva finanssiryhmä. Palkkaamme jatkuvasti uusia kollegoita OP Ryhmän keskusyhteisöön, jossa kunnianhimoisimmatkin ammatilliset unelmat on mahdollista toteuttaa. Rakennamme kulttuuria, jossa sinä saat mahdollisuudet vaikuttaa rohkeasti uudistuvien ja miljoonien suomalaisten elämää koskettavien ratkaisujen parissa, ensimmäisenä Suomessa.
 
INFORMATION SECURITY SPECIALIST (Helsinki tai Oulu)
 

Kyberturvallisuuden tietoturvanohjaus ja riskit -tiimin Information Security Specialistien tehtävänä on tukea OP Ryhmän toimintaa ja tietoturvallista kehittämistä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa. Miltä kuulostaisi tietoturvakäytäntöjen, ohjeiden ja vaatimusten määrittely ja näihin liittyvien toimintatapojen kehittäminen esimerkiksi uusia sovelluksia kehitettäessä? Information Security Specialistina tunnistat ja seuraat tietoturvariskejä liiketoiminnan kehittämisessä ja operatiivisissa toiminnoissa sekä tuet erilaisia kehityshankkeita ratkaisuhakuisella ja konsultoivalla otteellasi.

Erilaisiin kehityshankkeisiin ja operatiivisiin toimintoihin osallistumisen lisäksi valmistelet OP Ryhmän turvallisuuden johtamis- ja hallintamallien tietoturvallisuutta koskevia linjauksia ja ohjeistuksia sekä sovellat näitä omassa työssäsi. Tehtävääsi kuuluu myös ulkoisten turvallisuusvaatimusten seuraamista ja tarvittavien toimenpiteiden ohjaamista näiden soveltamiseksi. Tehtävänkuva on muokattavissa oman kokemuksesi, asiantuntijuutesi ja kiinnostuksenkohteidesi mukaan.


Mitä odotamme sinulta 

Tuleva Information Security Specialistimme on työskennellyt aiemmin ainakin yhdessä vastaavassa tietoturvaan liittyvässä asiatuntijatehtävässä. Näin ollen sinulla on hyvä ymmärrys tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista laeista, asetuksista ja säännöksistä. Ja koska tietoturva-ala kehittyy koko ajan, sinulla on sisäinen palo aihetta kohtaan ja haluat oppia jatkuvasti lisää. Tämän kiinnostuksen avulla ylläpidät ja kehität sekä omaa että tiimin osaamista. Me taas ruokimme tätä oppimisennälkääsi tarjoamalla mahdollisuuden kouluttautua ja lisätä osaamistasi esimerkiksi omassa OP Software Academyssamme. Tiedostamme, että tässä tehtävässä voi menestyä monenlaisella koulutustaustalla, minkä vuoksi emme niinkään piittaa koulutustaustastasi, sillä osaaminen ratkaisee! Sopiva koulutustausta voisi olla esimerkiksi IT-tradenomi, tietojärjestelmiin liittyvä koulutus tai jopa kyberturvallisuuden koulutus. Kerro sinä meille, minkälaiset valmiudet koulutuksesi antaa tässä tehtävässä menestymiselle.

Työssäsi on runsaasti sidosryhmiä ja toisinaan eteen tulee myös monimutkaisia asiakokonaisuuksia selvitettäviksi. Tällaiset tilanteet taklaat ratkaisulähtöisellä työotteellasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojesi avulla. Asiakokonaisuuksien ja -yhteyksien sekä riippuvuussuhteiden hahmottamisessa sinua auttaa kykysi hahmottaa laajoja kokonaisuuksia kuitenkaan olennaisia yksityiskohtia unohtamatta. Hyödynnämme ketteriä menetelmiä, joten arvostamme oma-aloitteista ja itseohjautuvaa työotetta. Työhön liittyvissä asioissa kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi.
 
Kerrataan vielä osaamisesi/taustasi pähkinänkuoressa:
- tietoturvaa ja tietosuojaa koskevien lakien, asetusten ja säännösten hyvä ymmärrys
- aiempaa relevanttia työkokemusta ainakin yhdestä vastaavasta tehtävästä
- soveltuva koulutustausta, esim. IT-tradenomi, tietoturvan tai tietojärjestelmien koulutus
- sujuva suomen ja englannin kielitaito
 
Vahvaksi eduksi katsomme, mikäli olet ollut mukana kehittämässä tietoturvaratkaisuja osana infra- tai sovelluskehityshankkeita ja/tai olet tuttu seuraavien kirjainyhdistelmien kanssa: ISO 27001, PCI DSS, Swift CSP, ISF Standard of Good Practice. Ja koska ostamme paljon palveluita toimittajilta, arvostamme mahdollista kokemustasi hankintojen ja/tai SaaS-palvelujen tietoturvavaatimuksien parissa työskentelemisestä. 
  
 
Tarjoamme sinulle 

Yrityskulttuurimme ja arjen tekemisen ytimessä ovat arvot – vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen. Nämä arvot ovat mahdollistaneet osuustoiminnallisen menestyksemme läpi vuosikymmenten, ja samoissa arvoissa piilee myös tulevaisuuden kulttuurimme vahvin kulmakivi. Finanssialalla yksi tärkeimpiä kulmakiviä on luottamus. Ollaksemme asiakkaidemme ja sidosryhmiemme luottamuksen arvoisia, etsimme joukkoomme uutta Information Security Specialistia vastaamaan siitä, että tuotteemme ja palvelumme ovat tietoturvan kannalta vastuullisia.

Ihmisläheisyys työnantajana tarkoittaa meille, että suhtaudumme työelämään osana elämää. Teemme työtä elääksemme, emme toisin päin. Eli jos esimerkiksi kotikoulussa tarvitaan tukea, älä suotta pode huonoa ammatillista omaatuntoa! Meillä on mainiot puitteet työskentelyyn sekä Vallilassa että Oulussa, mutta tällä hetkellä työskentelemme voittopuolisesti etänä. Etätyöpolitiikkamme on aiemminkin ollut vapaata ja tulee vastedeskin olemaan; luotamme työntekijöihimme, minkä vuoksi annamme asiantuntijoillemme vapauden ja vastuun tehdä mitä he parhaiten osaavat heidän parhaiten katsomallaan tavalla. Ja koska kukaan ei ole seppä syntyessään ja haluamme aloituksesi olevan mahdollisimman miellyttävä, saat tehtävääsi kattavan perehdytyksen ja nimetyn mentorin, jonka kanssa aloittaa taipaleesi OP:n Information Security Specialistina. Ja toki koko huippuosaava tiimimme on tukenasi all day every day.

Yhdessä menestyminen tarkoittaa meille, että täältä löytyy aina apua. Eli mikäli joskus jonkin asian kanssa homma ei meinaa edetä, kysy kaverilta (tai näin etätyön aikana kilauta)! Koko OP Ryhmässä meitä työskentelee noin 12 000 henkilöä, joten osaamista meiltä löytyy hurja määrä eri alojen asiantuntijoilta. Kyberturvallisuus toimii koko OP Ryhmää palvelevana osaamiskeskuksena, joten sidosryhmäsi tulevat olemaan laajat; tulet tekemään yhteistyötä muun muassa IT-alan, riskienhallinnan ja lakiasiain ammattilaisten kanssa. Näin ollen pääset myös saamaan laajan käsityksen finanssialan tietoturvallisesta kehittämisestä.

Vaikka olemmekin siirtyneet perinteisestä finanssialan toimijasta entistä enemmän kohti tech-taloa, olemme kuitenkin pankki, ja siten henkilökuntaetuihimme kuuluvat henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut. Lisäksi saat käyttöösi kattavan työterveyshuollon, laajan hoitokuluvakuutuksen sekä täysajan tapaturmavakuutuksen. Ja tietenkin saat kilpailukykyisen korvauksen osaamisestasi ja työpanoksestasi, minkä lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä mahdollisuuden edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa. Isona talona meillä toki on myös tarjota ison talot edut henkilökohtaiselle ammatilliselle kasvulle ja kehittymiselle; mahdollisuuksia täällä nimittäin riittää! 
  
 
Lisätiedot ja hakuohjeet 

OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin - me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä. Rekrytointiprosessiin kuuluvat kasvokkaiset haastattelut on korvattu toistaiseksi videotapaamisilla.

Lisätietoja tehtävästä ja OP:lla työskentelemisestä antaa tuleva esimiehesi Jari Kulju. Jarin tavoitat joko puhelimitse numerosta +358 40 803 4613 torstaina 2.4. klo 14–15 ja maanantaina 13.4. klo 11–12 tai sähköpostitse osoitteesta jari.kulju(a)op.fi. Tai jos kaikki tuntuu tässä vaiheessa selvältä, lähetä hakemuksesi kertomalla osaamisestasi ja motivaatiostasi viimeistään sunnuntaina 19.4.2020.
 
Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.


OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan digitaalisen muutoksen suunnannäyttäjä. Olemme asiakkaidemme omistama, finanssialan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista, ja tuotamme sekä kehitämme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.