(Poistunut julkaisusta)

Sovellusasiantuntija paikkatietoalustan kehittäjäksi
Maanmittauslaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.1.2019

Haluatko olla mukana edistämässä valtionhallinnon digitalisaatiota ja tietojen hyödyntämistä?

Maanmittauslaitoksessa tuotetaan tietoa, palvelua ja tutkimusta Maasta. Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen tietoja, tuotamme kartta-aineistoja, huolehdimme lainhuudoista ja kiinnityksistä, kehitämme tietojärjestelmiä sekä edistämme paikkatietojen tutkimusta ja soveltamista. Työntekijöitä meillä on noin 1 800 ympäri Suomen.

Maanmittauslaitoksen Tietotekniikkapalvelukeskus Mitpa vastaa Maanmittauslaitoksen omista tietojärjestelmistä, tietohallinnosta, laitostasoisten kehittämishankkeiden toteuttamisesta sekä tuotannon tuki- ja informaatiopalveluista.

Tehtävän kuvaus

Haemme 1-2 sovellusasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen Helsinkiin 1.3.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sovellusasiantuntijan pääasiallisena työtehtävänä on paikkatietoalustan kehittäminen ja ylläpito.

Paikkatietoalusta-hanke yhtenäistää valtion, maakuntien ja kuntien paikkatiedot ja tuo ne myös yritysten ja yhteisöjen saataville. Tavoitteena on yhtenäistää ja parantaa julkisen hallinnon sähköisiä palveluita, parantaa ja tehdä läpinäkyvämmäksi tietopohjaista päätöksentekoa sekä säästää kustannuksia julkisessa hallinnossa.

Osana Paikkatietoalustaa rakennetaan Kansallista maastotietokantaa, joka kokoaa yhteen peruspaikkatiedot, kuten rakennukset ja rakenteet, liikenneverkko-, hydrografia-, maanpeite- ja korkeussuhdetiedot. Tarkempaa tietoa löydät hankkeen sivuilta www.paikkatietoalusta.fi/

Sinulta odotamme

Haemme sovellusasiantuntijaa kahteen eri tehtävään; it-ympäristöasiantuntijaksi ja teknologia- ja ohjelmistoasiantuntijaksi.

Edellytämme sinulta molemmissa tehtävissä:

  • tietotekniikan standardien, protokollien ja rajapintojen hallintaosaamista (REST-rajapinnat, JSON- ja XML-tiedonsiirtoformaatit)
  • kykyä suunnitella ja dokumentoida ratkaisut -tietoturva-asioiden hyvää perusosaamista
  • intoa palveluiden jatkuvaan parantamiseen
  • tehtävään soveltuvaa tietoteknistä tutkintoa tai pitkää kokemusta vastaavanlaisesta sovellus-asiantuntijan tehtävästä

IT-ympäristöasiantuntijan tehtävässä toivomme sinulta:

  • vahvaa Linux- ja windowspalvelimien hallintaosaamista ja niihin liittyviä skriptaustaitoja
  • versioasennustaitoja
  • SQL-osaamista
  • tietokantaosaamista PostgreSQL -ympäristöistä

Teknologia- ja ohjelmistoasiantuntijan tehtävässä toivomme sinulta:

  • backend- tai frontend-ohjelmointikokemusta (mm. Java, Javascript)
  • paikkatietoteknologioiden ja ohjelmistojen perusosaamista (esim. PostGIS, GeoServer, FME, QGIS, WMS/WFS tai tiedostoformaatit)

Luemme eduksi

Molemmissa tehtävissä katsomme eduksi kokemuksen yleisesti tietokantaympäristöistä.

IT-ympäristöasiantuntijan tehtävässä katsomme eduksi paikkatieto-ohjelmistojen perusosaamisen (esim. PostGIS, GeoServer, FME, QGIS) ja teknologia- ja ohjelmistoasiantuntijan tehtävässä tuoteomistaja- tai scrum master-kokemuksen

Palkkaus

Palkkaus on Maanmittauslaitoksen palkkausjärjestelmän tyyppitehtävän 105, 11 tai 12 mukainen hakijan osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tyyppitehtävässä vaihtelu perustuu henkilökohtaisen suoriutumisen osuuteen, joka on 0-45 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Tyypillisesti henkilökohtaisen suoriutumisen osuus on 17 %, jolloin kokonaispalkka tyyppitehtävässä 105 on noin 3892 euroa/kk, tyyppitehtävässä 11 noin 4220 euroa/kk ja tyyppitehtävässä 12 noin 4579 euroa/kk.

Edut

Olemme moderni työpaikka. Meillä on mahdollista tehdä työtä ajasta ja paikasta riippumatta luottamuksen hengessä. Työajoissamme on joustoa, ja työ- ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen koetaan meillä erittäin hyväksi. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin sekä osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. 

Tehtävän hakeminen

Tutustu tarkemmin paikkaan (30-496-2018) valtiolle.fi -sivustolla ja hae tehtävää viimeistään 21.1.2019 klo 16:15 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä

Johtava sovellusasiantuntija Jussi Immonen
+358 40 167 7409
jussi.immonen@maanmittauslaitos.fi

Tutustu Maanmittauslaitokseen