(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.8.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme iloiseen joukkoomme sosiaalityöntekijän sijaista äitiys- ja vanhempain loman ajaksi.

Vuosaaren avohuollon lastensuojelussa on 2 tiimiä, joissa molemmissa on 7 sosiaalityöntekijää ja johtavaa sosiaalityöntekijää. Toimipisteessämme on hyvä ilmapiiri ja osaavia ja toisiaan auttavia työntekijöitä. Vuosaaren avohuollon sosiaalityössä käytetään systeemistä työotetta ja tiimien tukena tässä on perheterapeutti kolmena päivänä viikossa sekä täysipäiväinen sosiaaliohjaaja/koordinaattori. Asiakasmäärät vaihtelevat, tällä hetkellä meillä on keskimäärin hieman alle 30 asiakasta sosiaalityöntekijää kohden.

Vuosaaren perhekeskus sijaitsee aivan metroaseman kupeessa. Perhekeskuksessa asiakkaalla on mahdollisuus saada palvelua tarvittaessa myös virka-ajan ulkopuolella. Sinä pääset perhekeskuksessa työskentelemään monitoimitiloissa, yhdessä muiden lapsiperheiden palveluiden toimijoiden kanssa. Lastensuojelun avohuollolla on kuitenkin omat taustatyötilat, jossa sinulla on oma työpiste.

Avohuollon sosiaalityössä saat tehdä työtä, jolla on merkitystä. Sinulla on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti, mutta tarvittaessa myös parin kanssa. Työn tukena tarjoamme säännöllisen tiimityönohjauksen ja lähiesimiehen henkilökohtaisen konsultaation. Käytettävissäsi on myös toimialan juridinen tuki.

Toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työ pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta.

Tehtävä sopii sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa. Sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa. Työ edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja hyvää dokumentointitaito, oma-aloitteisuutta sekä keskeneräisyyden sietämistä.

Monipuolinen tehtäväkenttämme tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena. Tarjoamme sinulle monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja henkilöstöedut. Voit myös saada työsuhdematkakortin ja hakea työsuhdeasuntoa. Työajan joustojen avulla sinulla on mahdollisuus sovittaa yhteen vapaa-aikasi ja perhe-elämäsi työn kanssa.

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, Sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-364-20. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Kokemus lastensuojelun avohuollon sosiaalityöstä luetaan eduksi.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

johtava sosiaalityöntekijä Mia Manninen, p. 0504020289, mia.manninen@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi