(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.5.2020

Tehtävän kuvaus

Tehtäviisi kuuluu sopivan sijaishuoltopaikan etsiminen huostaanotetuille lapsille ammatillisista perhekodeista tai lastensuojelulaitoksista ja sijaishuollon reaktiivinen valvonta. Työhön ei sisälly asiakastyötä. Sijaishuoltopaikan haussa apuna on hakukone Socfinder ja lisäksi keskustellaan, pääasiassa puhelimitse, sijaishuoltopaikkojen ja sosiaalityöntekijöiden kanssa, kun sopivaa paikkaa lapselle etsitään. Tiimiin kuuluu 3 sosiaalityöntekijää ja päällikkö sekä kolme sosiaaliohjaajaa, jotka tekevät valvontatyötä.

Työ sopii sinulle, jos sinulla on kykyä itsenäiseen toimintaan, työskentelyyn työparina, tiimissä ja erilaisissa verkostoissa. Käytössämme on kannettavat tietokoneet ja sinulla on mahdollisuus etätyöhön. Joustava työaika tukee työn suunnittelua ja jaksamista.

Saat tukea työllesi esimieheltäsi ja työyhteisöltämme. Kehitämme toimintaa aktiivisesti.

Työnantajana tarjoamme sinulle henkilöstöetuja, kuten monipuolisia koulutusmahdollisuuksia ja työsuhdematkalipun. Autamme tarvittaessa työsuhdeasunnon saamisessa. Sijoituksen sosiaalityössä toimii oma aktiivinen virkistyskerho. Voit tutustua Helsingin kaupungin tarjoamiin henkilöstöetuihin tarkemmin osoitteessa helsinkirekry.fi.


Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Luemme eduksi lastensuojelun ja sijaishuollon tuntemuksen.

Vallitsevan tilanteen vuoksi ensimmäinen haastattelu toteutetaan videoyhteyden kautta Skypen tai Teamsin välityksellä. Mikäli videoyhteys ei ole mahdollinen, haastattelu voidaan käydä puhelimitse. Hakija tavataan kuitenkin kasvokkain ennen valintapäätöksen tekemistä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Jokinen Juha asiakasohjauksen päällikkö p. 09 310 46889 juha.jokinen@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi