(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2020

Tehtävän kuvaus

Helsingin lastensuojelussa on palvelujen järjestäminen alettu viime vuosina toteuttaa entistä enemmän keskitettynä palveluna. Tämä vapauttaa lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden aikaa asiakastyöhön. Keskittäminen mahdollistaa myös paremmin palvelujen tasavertaisen saatavuuden sekä ostopalvelujen valvontaan tarvittavan tiedon kumuloitumisen. Palvelujen asiakasohjausyksikköön on keskitetty sekä sosiaalihuoltolain mukaisen erityisen tuen- ja lastensuojelun avohuollon palvelujen että akuuttien sijaishuoltopalvelujen järjestäminen.

Osana Palvelujen asiakasohjausyksikköä toimii sosiaalityöntekijätiimi, joka vastaa virka-aikana akuutin kotiin vietävän perhetyön sekä kiireellisten sijaishuoltopaikkojen järjestämisestä helsinkiläisille lastensuojelun asiakaslapsille. Tiimin sosiaalityöntekijät vastaavat lisäksi vastaanottoperheiden rekrytoinnista, perheselvitysten tekemisestä ja valmennuksesta. Vastaanoton asiakasohjaustiimi toimii tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin omien vastaanottoyksiköiden, akuuttiperhetyön ja vastaanottoperhetoiminnan työryhmien kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään jopa päivittäin lähikuntien sekä yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Tule tekemään lastensuojelutyötä, jossa asiakkaanasi ovat lasten vastuusosiaalityöntekijät koko Helsingistä! Vastaanoton asiakasohjaus on ainutlaatuinen näköalapaikka tarkastella lastensuojelun kenttää uudesta, erilaisesta tulokulmasta: olla etäämmällä asiakastyöstä ja silti sykkeen keskiössä samaan aikaan. Vastaanoton asiakasohjauksen sosiaalityöntekijänä rakennat yhteistyöverkostoja hyvin moniin toimijoihin sekä teet tärkeää arvioivaa ja puhuttelevaa kohtaamistyötä perheselvitysten muodossa. Palvelujen asiakasohjausyksikkö on vahvasti kehittyvä toimipiste, jossa tiedon tuotannon ja palveluprosessien kehittämisessä mukana olemisen mahdollisuudet ovat loistavat.

Tule osaksi vahvaa osaajatiimiä, jossa itsenäinen työote on vahvuutesi, vaikka et koskaan teekään töitä yksin. Välillä hektisten ja monimutkaistenkin tilanteiden keskellä tukenasi on aina työpari; työtä suunnittelemassa ja kehittämässä koko tiimi. Mukanasi toivomme sinun tuovan reippaan työotteen, kokemusta ja näkemystä lastensuojelusta sekä positiivisen ja oppimismyönteisen asenteen.


Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.


Lisäksi edellytämme:

- Kokemusta lastensuojelutyöstä
- Lastensuojelun sosiaalityön prosessien tuntemusta

Luemme eduksi:

- Asiakastietojärjestelmän (Effica) käytön hallinnan
- Helsingin lastensuojeluorganisaation tuntemuksen
- Kokemuksen perhehoidon rekrytoinnista ja/tai valmentamisesta
- Kokemuksen päivystystyöstä

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Pia Gripenberg pia.gripenberg@hel.fi puhelimitse 0404810762 ti 7.1. klo: 15-16, ti 14.1. klo: 9-10 ja 15-16 sekä pe 17.1. klo: 8.30-10.

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi