(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.4.2019

Tehtävän kuvaus


Haemme Malmin lastensuojelun avohuoltoon sosiaalityöntekijää sijaisuuteen ajalle 23.4.2019-27.11.2019 väliselle ajalle.

Tiimissämme on seitsemän sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä. Ilmapiiri tiimissämme on kannustava ja hyvä ja olemme erittäin keskusteleva sekä lastensuojelutyöhön sitoutunut tiimi. Teemme paljon parityötä ja osallistumme toimipisteemme käytäntö- ja teoriaryhmään, jota muokkaamme arkeemme sopivaksi.

Malmin toimipisteessä on palvelutarpeen arviointia tekevä yksikkö sekä kolme avohuollon sosiaalityön tiimiä, joissa on 6-7 sosiaalityöntekijää kussakin. Malmin toimipiste on hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meillä on viihtyisät ja toimivat työtilat.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työsi pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa.

Lisäksi sosiaalityöntekijänä vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta.

Avohuollon sosiaalityössä teet työtä, jolla on merkitystä. Työn sisältö on monipuolista ja haastavaa sekä palkitsevaa. Sinulla on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti, mutta saat myös tukea työpariltasi. Työn tukena tarjoamme myös säännöllisen tiimityönohjauksen sekä lähiesimiehen säännöllisen, henkilökohtaisen konsultaation. Käytettävissäsi on myös juridinen tuki lakipalveluista.

Helsingin kaupungilla sinulle avautuu näköalapaikka lastensuojelutyöhön. Monipuolinen tehtäväkenttämme tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena.

Helsingin kaupunki tarjoaa monipuolisia koulutusmahdollisuuksia ja henkilöstöetuja. Voit tarvittaessa saada työsuhdematkakortin sekä hakea työsuhdeasuntoa. Työajan joustojen avulla sinulla on mahdollisuus sovittaa yhteen vapaa-aikasi ja perhe-elämäsi työn kanssa.

Tehtävä soveltuu sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa ja sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa. Tehtävässä tarvitset hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä hyviä kirjallisia taitoja. Jos sinulla on kokemusta lastensuojelun sosiaalityöstä, se on valinnassa eduksi. Sosiaalityön opiskelijana ja ilman lastensuojelutyön kokemusta on tiimissämme myös mahdollista oppia kokeneempien kollegojen ja esimiehen tuella tekemään tätä työtä. Myös osa-aikaisuus tulee sijaisuudessa kyseeseen.

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus 7-2017-18. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Luemme eduksi


Lastensuojelutyön kokemuksen