(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.1.2019

Tehtävän kuvaus


Haemme Malmin lastensuojelun avohuoltoon sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan 28.1.2019 lukien tai sopimuksen mukaan. Tiimissämme on seitsemän sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä. Ilmapiiri tiimissämme on kannustava ja yhteishenkemme on hyvä. Olemme mukana Helsingin yliopiston maahanmuuttajatutkimuksessa sekä Käytäntö ja teoria -hankkeessa ja kehitämme sitä toimipisteessämme lastensuojelun arkeen sopivaksi.

Malmin toimipisteessä on palvelutarpeen arviointia tekevä yksikkö sekä kolme avohuollon sosiaalityön tiimiä, joissa on 6-7 sosiaalityöntekijää kussakin. Malmin toimipiste on hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meillä on viihtyisät ja toimivat työtilat sekä omat työhuoneet.

Helsingin kaupunki tarjoaa myös monipuolisia koulutusmahdollisuuksia ja henkilöstöetuja. Voit tarvittaessa saada työsuhdematkakortin sekä hakea työsuhdeasuntoa. Työajan joustojen avulla sinulla on mahdollisuus sovittaa yhteen vapaa-aikasi ja perhe-elämäsi työn kanssa.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työsi pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa.

Lisäksi sosiaalityöntekijänä vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta, joihin saat työparin ja esimiehesi tuen.

Avohuollon sosiaalityössä teet työtä, jolla on merkitystä. Työn sisältö on monipuolista ja haastavaa sekä palkitsevaa. Sinulla on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti, mutta teemme tiimissämme paljon parityötä, mikä tukee työssä jaksamista ja antaa laajempaa näkemystä asiakastyöhön. Työn tukena tarjoamme säännöllisen tiimityönohjauksen sekä lähiesimiehen säännöllisen, henkilökohtaisen konsultaation. Käytettävissäsi on myös juridinen tuki lakipalveluista.

Helsingin kaupungilla sinulle avautuu näköalapaikka lastensuojelutyöhön. Monipuolinen tehtäväkenttämme tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena. Malmin lastensuojelussa pääset työskentelemään hyvin erilaisten perheiden ja lasten kanssa, ja työpäiväsi ovat hyvin vaihtelevia ja kiinnostavia.

Tehtävä soveltuu sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa ja sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa. Tehtävässä tarvitset hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä hyviä kirjallisia taitoja. Ja jos sinulla on kokemusta lastensuojelun sosiaalityöstä, se on valinnassa eduksi.
Sosiaalityön opiskelijana ja ilman lastensuojelutyön kokemustakin olet tervetullut meille töihin! Meillä sinulla on mahdollista oppia tekemään tätä työtä mukavan ja osaavan tiimin tuella!

Hakemukset toivotaan ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Muussa tapauksessa kirjallinen hakemus lähetetään osoitteeseen: Helsingin kaupungin kirjaamo Sosiaali- ja terveysvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11 - 13).
Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Luemme eduksi


Luemme eduksi kokemuksen lastensuojelusta tai muusta sosiaalityöstä.