(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.11.2018

Tehtävän kuvaus


Lännen aikuissosiaalityössä on haettavana vakituinen sosiaalityöntekijän virka 1.1.2019 alkaen.

Lännen aikuissosiaalityössä toimii kaksi tiimiä. Haemme työntekijää tiimiin 2. Tiimi 1: een kuuluu kolme sosiaalityöntekijää, neljä sosiaaliohjaaja, kaksi etsivän lähityön sosiaaliohjaajaa, yhdyskuntatyöntekijä sekä asukastilan ohjaaja ja johtava sosiaalityöntekijä. Tiimi 2:een kuuluu kolme sosiaalityöntekijää, viisi sosiaaliohjaajaa, kaksi kriisimajoitustyöryhmän sosiaaliohjaajaa sekä johtava sosiaalityöntekijä.
Tiimien kesken pyrimme tekemään yhä enemmän yhteistyötä ja tarkoituksena on kokeilla alkuvuodesta uutta työmallia.

Sosiaalityöntekijän tehtävänä on sosiaalihuoltolain mukaisesti apua tarvitsevien yli 30-vuotiaiden helsinkiläisten kohtaaminen, palvelutarpeen arviointi ja suunnitelmallinen työskentely niin, että asiakkaiden yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduksi. Tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen ja itsenäisen selviytymisen tukeminen. Palvelutarpeen arvioinnin pohjalta tehdään sosiaalityön suunnitelma. Teemme myös täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä.

Asiakastapaamiset voivat olla toimistossa, asiakkaan kotona tai muussa paikassa. Asiakkaan kanssa yhdessä etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämänalueiden muutosta vaativiin kohtiin, joita voivat olla mm. kriisit, päihteet, työttömyys, terveys, sosiaaliset suhteet, asuminen tai talous.

Tarjoamme mahdollisuuden työnohjaukseen ja liikkuvaan työhön. Tämän lisäksi työntekijän tukena on kokenut ja osaava tiimi. Toimistotapaamisten ja kotikäyntien lisäksi työ sisältää viranomais- ja verkostotyötä.

Toimipiste sijaitsee Pohjois-Haagan juna-aseman vieressä hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Tarjoamme liukuvan työajan ja kaupungin monipuoliset henkilöstöedut, kuten työsuhdematkalipun, lounasedun ja liikuntapalveluita sekä mahdollisuuden kehittää omaa työnkuvaa ja tiimityötä. Haagan toimipisteessä sosiaalityöntekijöillä on omat työhuoneet. Helsingin kaupunki tarjoaa myös monipuolista koulutusta. Tarvittaessa autamme työsuhdeasunnon saamisessa.

Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.


Luemme eduksi


Hyvät vuorovaikutustaidot, paineensietokyvyn, asiakaslähtöisen työorientaation sekä Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemuksen.