(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä systeemiseen lastensuojelun tiimiin
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.9.2018

Vakinainen virka alkaen 16.10.2018
Hakuaika päättyy 15.10.2018 kello 16:00
Itä-Vantaan lastensuojelu
Karsikkokuja 17/Talvikkitie 37 01360 Vantaa
Sosiaali- ja terveydenhuolto, Perhepalvelut

Kiinnostaako systeeminen lastensuojelu? Haluatko tehdä suhdeperustaista vuorovaikutustyötä moniammatillisissa verkostoissa? Onko sinulla vankka kokemus lastensuojelusta ja haluaisit syventää ja kehittää osaamistasi? Tässä on työpaikka juuri sinulle! 

Haemme Itä-Vantaan lastensuojelun Koivukylän toimipisteeseen systeemiseen lastensuojelun tiimiin asiakaslähtöistä ja kehittämismyönteistä sosiaalityöntekijää vakituiseen virkaan. Itä-Vantaan lastensuojelussa on yhteensä kuusi tiimiä, jotka vastaavat suunnitelmallisesta lastensuojelun sosiaalityöstä. Kolme tiimeistä sijaitsee Koivukylässä ja kolme Tikkurilassa. Systeemisessä tiimissä on neljä sosiaalityöntekijää, erityissosiaaliohjaaja, perheterapeutti ja johtava sosiaalityöntekijä. 

Systeeminen tiimi on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2018. Systeeminen lastensuojelu nojaa vahvasti asiakkaan oman äänen esille nostamiseen, suhdeperustaisuuteen ja vuorovaikutussuhteen luomiseen. Lapsen vastuusosiaalityöntekijänä vastaat suunnitelmallisesta sosiaalityöstä lapsen, hänen perheensä ja muun verkoston kanssa sekä lastensuojelulain mukaisten päätösten valmistelusta ja laatimisesta. Moniammatillinen verkostotyö ja verkoston koordinointi on tärkeässä roolissa työssäsi. Lisäksi systeemisen tiimin osana osallistut systeemisen lastensuojelun kehittämiseen ja raportointiin. Tällä hetkellä asiakasmäärä systeemisessä tiimissä on noin 20 lasta/sosiaalityöntekijä, joka mahdollistaa tiiviin työskentelyn perheen ja verkoston kanssa.

Vantaan lastensuojelu on kehittämismyönteinen ja dynaaminen; systeemisen lastensuojelun lisäksi teemme lastensuojelua aktiivisesti tunnetuksi sosiaalisessa mediassa. Otamme syksyllä 2018 käyttöön Apotti-asiakastietojärjestelmän ensimmäisinä Suomessa. Lastensuojelun avohuollon tukitoimipalvelut ovat Vantaalla erittäin kattavat ja niiden koordinoinnista vastaa oma tukiyksikkönsä. Vastaanottotoiminnasta vastaavat Viertolan ja Tammirinteen vastaanottokodit ja lisäksi Vantaalla on useita ympärivuorokautisia perhekuntoutuspaikkoja lapsille ja heidän vanhemmilleen Kuuselan perhekuntoutuskeskuksessa ja arviointiosasto Tammelassa. 

Itä-Vantaan lastensuojelussa saat työsi tueksi osaavan ja innostuneen tiimin, säännöllisen työnohjauksen, mukavat ja toimivat työtilat sekä hyvät henkilöstöedut. Vantaalla on käytössä rekrytointilisä. 

Odotamme sinulta lastensuojelun sosiaalityön hyvää tuntemusta, vuorovaikutustaitoja, kehittämismyönteisyyttä, innostunutta ja ratkaisukeskeistä työotetta sekä hyvää paineensietokykyä. Perheterapeuttinen osaaminen ja/taí koulutus katsotaan eduksi. Tarjoamme kattavan perehdytyksen työtehtäviin. 

Työn alkamisajankohta: 16.10.2018 tai sopimuksen mukaan.

Virkaan valitun tulee esittää työterveyshuollon antama todistus hyväksyttävästä terveydentilasta ennen viran vahvistamista. Koeaika on 6 kuukautta. 

Kelpoisuusehto:  Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus.

Lasten (alle 18 vuotta) kanssa työskentelevien tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää lainmukainen ote rikosrekisteristä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa

Työsuhteen tietoja:
Peruspalkka: 3316,80 €/kk
Työaika: 38h 15min / vko

Vantaan kaupunki on savuton työpaikka.

Haethan paikkaa vain sähköisesti (www.tyonhaku.vantaa.fi).

Tervetuloa Itä-Vantaalle - meillä on hyvä tekemisen meininki!

Työavain 2-571-18