(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä / Sosiaalipalvelujen neuvonta
Tampereen kaupunki, Sosiaalipalvelujen neuvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.1.2021

Haemme sosiaalityöntekijään vakituiseen virkasuhteeseen 1.3.2021 alkaen.

Sosiaalityöntekijän virkatehtäviin kuuluu toimeentulotuki- ja päihdehuollon viranhaltijapäätöksistä ja niihin liittyvien maksualennus- ja vapautuspäätöksistä tehtyjen oikaisuvaatimusten valmistelu, päätösehdotuksen laatiminen ja asian esittely sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöasioiden jaostolle sekä lautakunnan yksilöasioiden jaoston päätöksistä hallinto-oikeuteen annettavien lausuntojen valmistelu. Lisäksi sosiaalityöntekijä valmistelee korkeimman hallinto-oikeuden selvityspyynnöt. Sosiaalityöntekijälle kuuluu myös viranhaltijapäätösten oikeellisuuden ja lainmukaisuuden tutkiminen ja tarvittavista toimenpiteistä päättäminen. Sosiaalityöntekijän tehtäväalueeseen kuuluvat Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköissä ja Orivedellä tehdyt (toimeentulotuki-, päihdehuolto- ja maksualennus/-vapautuspäätökset) viranhaltijapäätökset.

Sosiaalityöntekijä vastaa toimeentulotuen ohjeistusten ja lomakkeiden päivittämisestä sekä toimeentulotukeen ja oikaisuvaatimuksiin sekä valituksiin liittyvästä konsultoinnista, ohjauksesta ja neuvonnasta. Työtehtäviin kuuluvat myös koulutus- ja konsultointitehtävät. Sosiaalityöntekijä toimii myös palveluneuvojien sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden ammatillisena tukena toimeentulotukipäätösten asiasisällön, viranhaltijapäätösten muutoksenhaun, siihen liittyvän toimeenpanon sekä hallintomenettelyn osalta. Lisäksi sosiaalityöntekijän tehtävänä on toimia taloussosiaalityön erityisasiantuntijana. Tehtävä voi sisältää myös suoraa asiakastyötä.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain 817/2015, 7§, 32§ mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus (Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä). Edellytämme sosiaalipalveluiden ja etuuksien sekä niihin liittyvän lainsäädännön tuntemusta, kokemusta sosiaalityön tehtävistä sekä sujuvaa suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa. Eduksi katsotaan muu kielitaito ja kokemus aikuissosiaalityöstä.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava sosiaalityöntekijä Minna Taipale puh. 041 730 4006 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)tampere.fi.

Hakuaika päättyy 2.2.2021.
Hakeminen tapahtuu Kuntarekryn kautta ja ohjeet hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista, puh. 040 806 3184, hr.pirkanmaa(at)monetra.fi

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtava sosiaalityöntekijä Minna Taipale puh. 041 730 4006 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)tampere.fi.