(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, sijoituksen sosiaalityö
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.2.2021

Tehtävän kuvaus

Tehtäviisi kuuluu sijoituksen aikainen lapsen vastuusosiaalityö lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa sekä yhteistyö sijaishuoltopaikkojen ja lapsen muun verkoston kanssa. Tulet työskentelemään sekä perhehoitoon että laitoshoitoon sijoitettujen lasten parissa.

Meille on tärkeää, että onnistut työssäsi ja pääset tekemään kohtaavaa ja vaikuttavaa sosiaalityötä. Saat työhösi hyvän perehdytyksen. Asiakasmäärämme ovat kohtuulliset, sinulla tulee olemaan noin 30 asiakaslasta. Meillä et jää yksin - tukenasi on ammattitaitoinen tiimi ja osaava esihenkilö. Työnohjaus, mentorointi sekä lastensuojelun lakimiehet ja psykologit auttavat sinua onnistumaan työssäsi. Myös laajat perhehoidon palvelut ovat rinnallasi.

Sijaishuollon sosiaalityö sopii sinulle, jos pidät vaihtelevasta työstä sekä matkustamisesta, ja sinulla on kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä ja erilaisissa verkostoissa. Joustavat työjärjestelyt ja hyvät työvälineet tukevat työssä onnistumistasi. Käytössämme ovat uudet, työtämme tukevat toimitilat sekä mahdollisuus etätyöhön.

Helsingin sijoituksen sosiaalityön yksikkö on suuri sijaishuollon sosiaalityön osaaja. Kehitämme toimintaamme aktiivisesti. Monipuolinen tehtäväkenttämme ja hyvät koulutusmahdollisuudet tarjoavat sinulle hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena.

Työnantajana tarjoamme sinulle hyvät Helsingin kaupungin työsuhde-edut, kuten työsuhdematkalipun ja mahdollisuuden edulliseen työsuhdeasuntoon, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Jätä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-130-21. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakuasiakirjat ovat julkisia, eikä niitä palauteta.


Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Edellytämme rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Arvostamme mahdollista aiempaa kokemustasi lastensuojelun sosiaalityöstä tai muusta sosiaalityöstä sekä haluasi toimia nimenomaan lastensuojelun viranomaistehtävissä. Meille työyhteisön hyvä ilmapiiri ja toimivuus ovat tärkeitä ja arvostamme hyviä yhteistyötaitoja.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

johtava sosiaalityöntekijä Marja Turunen, p. 09-310 43488 johtava sosiaalityöntekijä Kirsti Tonttila p. 09-310 43520 johtava sosiaalityöntekijä Anne Nuolikoski, p. 09-310 24392

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi/sosiaalityontekijaksi-helsinkiin/