Sosiaalityöntekijä, perhesosiaalityö
Vantaan kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 8.2.2021

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut

Vernissakatu 6, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 11.3.2021 tai sopimuksen mukaan - 


Haetaan sosiaalityöntekijää perhesosiaalityön yksikköön 

Vantaan perhe ja sosiaalipalveluissa on 1.1.2021 perustettu lapsiperheiden sosiaalityön yksikkö. Yksikkö on osa lapsiperheiden sosiaalityö ja lastensuojelun palveluyksikköä. Yksikköön kuuluvat lapsiperheiden ja lastensuojelun päivystys, lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja perhesosiaalityön yksiköt. 

Perhesosiaalityön yksikköön kuuluvat kaksi johtavaa sosiaalityöntekijää, 8 sosiaalityöntekijää, 6 erityissosiaaliohjaajaa ja 2 sosiaaliohjaajaa. 

Perhesosiaalityössä sosiaalityöntekijän työtehtävät koostuvat sosiaalihuoltolain mukaisesta sosiaalityöstä erityisen tuen tarpeen asiakkaiden kanssa ja omien asiakkaiden ohjauksesta ja neuvonnasta sekä omista asiakkaista tulleiden sosiaalihuoltolain mukaisten ilmoitusten käsittelystä.

Työtehtävät ovat hyvin monipuoliset ja pääset aitiopaikalta vaikuttamaan siihen, että lapsille ja perheille järjestyy tarvittava apu ja tuki oikea-aikaisesti. Teemme tiiviisti yhteistyötä perhepalvelujen sisällä, sekä muiden viranomaisten ja kolmannen sektorin kanssa.

Kiireellinen lapsiperheiden ja lastensuojelun päivystystyö tehdään päivystysyksikössä.

Sosiaalityöntekijän vakanssi on osa tiimiä, jossa on vahvaa ammatillista osaamista ja saat hyvän perehdytyksen työhön sekä koko työyhteisön tuen. Tiimissä et jää yksin. Työyhteisömme on huumorintajuinen ja keskusteleva, jaamme kokemuksiamme ja iloitsemme onnistumisistamme.

 Kelpoisuusehtoja täyttävien hakijoiden puuttuessa, huomioimme myös sijaiskelpoisia hakijoita.

 Pilkahduksia toiminnastamme myös somessa:

 Ig: @venla.sossu ja @vantaanlastensuojelu

Twitter: @holmbergsoto

Ig: @perhesosvantaa


Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus). Pätevien hakijoiden puuttuessa voidaan palkata korkeintaan vuoden määräaikaiseen sijaisuuteen henkilö, jolla on suoritettuna laissa määritelty riittävä määrä sosiaalityön opintoja. Sosiaalityön opiskelijalla on mahdollisuus 3 kuukauden palkalliseen opintovapaaseen gradun kirjoittamista varten.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 3445,95 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Luemme eduksi: Kokemuksen sosiaalityöstä lapsiperheiden parissa sekä kokemuksen asiakkaiden koteihin tehtävästä sosiaalityöstä

Edellytettävät luvat: valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Yhteystiedot:

Elisa Mäkelä, johtava sosiaalityöntekijä, elisa.makela@vantaa.fi, p. 040 6175 814

Teemu Liimatta, sosiaalityön esimies,  p. 040 554 5563, teemu.liimatta@vantaa.fi


Toimistomme sijaitsee Tikkurilassa, juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Työntekoamme on tukemassa säännölliset tiimikohtaiset työnohjaukset. Tiimillä on vuosittain työnkehittämispäiviä ja työhyvinvointipäivä. Olemme kehittämismyönteisiä ja otimme uuden ja innovatiivisen Apotti-asiakastietojärjestelmän käyttöön toukokuussa 2019.

Tehtävän hoitamiseksi sinulla on käytössäsi mm. kannettava tietokone, älypuhelin, lakimiesyksikön tuki ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleinä.

Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä reflektiiviseen työskentelyotteeseen sekä kehittämismyönteisyyttä. Pidämme tärkeänä palvelujen asiakaslähtöisyyttä, ennaltaehkäisevää toimintatapaa ja moniammatillista työskentelyä.

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme. Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1423185
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Vakinainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 10.3.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Vantaa, Uusimaa