(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttajapalvelut
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.10.2019

Sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttajapalvelut

Työavain 2-701-19
Määräaikainen virkasuhde alkaen 01.11.2019 (päättyy 31.10.2021)
Hakuaika päättyy 24.10.2019 kello 15:45
Maahanmuuttajapalvelut , Pyyntite 3 02330 Espoo
Sosiaali- ja terveystoimi, Perhe- ja sosiaalipalvelut/Aikuisten sosiaalipalvelut
Sosiaalityö

Tehtävän kuvaus: Kiinnostaako sinua tulla kehittämään ainutlaatuista kotouttavan perhehoidon mallia Espoon mahanmuuttajapalveluun? Espoon kaupunki on ollut valtakunnallisesti merkittävin toimija ilman huoltajaa tulleiden pakolaislasten vastaanotto- ja kotoutumistyössä jo vuosien ajan. Osana maahanmuuttajapalvelua toimii yksin tulleiden sosiaalityön tiimi, johon kuuluu ryhmäkodin ja perheryhmäkotien sosiaalityö. Olemme nyt kehittämässä yhdessä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa 2-vuotista kotouttavan perhehoidon mallia yksin tulleille turvapaikanhakijoille ja laajennamme tiimiä yhdellä sosiaalityöntekijällä ja myöhemmässä vaiheessa vielä kahdella perhetyöntekijällä. Haemme pilottiimme innokasta ja motivoitunutta sosiaalityöntekijää, jonka vastuulla on perhehoidon toimintamallin kehittäminen. Tehtävään kuuluu perheiden valmennuksen koordinointi, asiakassuunnitelmien laatiminen ja arviointi sekä viranomaispäätösten tekeminen perhehoidosta. Virka sijoittuu maahanmuuttajapalvelun kototiimiin, jossa jatkossa työskentelee kaksi sosiaalityöntekijää ja myöhemmin kaksi perhetyöntekijää. Koto-tiimin esimiehenä toimii johtava sosiaalityöntekijä. Maahanmuuttajapalvelut vastaanottavat uusia Espooseen muuttavia pakolaisia. Asiakasryhmiä on turvapaikkaprosessin kautta oleskeluluvan saaneet henkilöt, kiintiöpakolaiset, ihmiskaupan uhrit, alaikäisenä yksin ilman huoltajaa tulleet lapset ja nuoret mukaan lukien jälkihuolto. Työyksikössämme tehdään moniammatillista alkuvaiheen kotouttamistyötä pakolaisstatuksella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden kanssa. Vastaamme asiakkaiden kanssa tehtävästä suunnitelmallisesta sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta, palveluneuvonnasta, lähityöstä ja taloudellisesta tukemisesta. Tarjoamme monipuolisen, ajankohtaisen ja ammatillisesti haastavan työn sekä kehittämismyönteisen, motivoituneen ja osaavan työyhteisön. Maahanmuuttajapalveluiden toimipaikka sijaitsee Matinkylässä osoitteessa Pyyntitie 3, aivan kauppakeskus Iso Omenan ja Matinkylän metroaseman välittömässä läheisyydessä. Työskentelemme viihtyisissä ja valoisissa monitoimitiloissa, joissa tarjoamme kaikille omat työpisteet sekä mahdollisuuden hiljaisiin työtiloihin. Työntekijöillä on käytettävissä nykyaikaiset työvälineet, jotka mahdollistavat liikkuvankin työn (kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, sähköpöydät, skype). Työyhteisöllämme on myös käytettävissä kolme autoa ja kolme polkupyörää virka-aikaiseen liikkumiseen. Työviikkoomme kuuluu myös säännölliset tyhy-hetket kevyen liikunnan ja yhdessäolon merkeissä. Lisäksi työntekijöillämme on mahdollisuus etätyöhön kahtena päivänä kuukaudessa.


Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys.


Rikosrekisteriote: Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.
Tehtävässä edellytetään kokemusta työskentelystä maahanmuuttajien kanssa, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä motivoitunutta ja aktiivista työotetta.

Arvostamme kokemusta lasten ja nuorten maahanmuuttajien parissa tehtävästä sosiaalityöstä, laajaa palveluverkoston tuntemusta sekä kiinnostusta sosiaalityön ammatilliseen kehittämiseen. Työkokemusta lastensuojelussa.


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Tehtäväkohtainen palkka: 3 507,00 euroa / kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38 h 15 min / vko


Espoo on yli 280 000 ihmisen kasvava kotikaupunki, joka työllistää noin 14 000 henkilöä. Kaupungin vahvuutena on korkeasti koulutettu väestö sekä luova ja kehittämismyönteinen ympäristö. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka. Tarjoamme asukkaillemme monipuoliset palvelut, hyvät liikenneyhteydet, hyvin hoidetut viher- ja ulkoilualueet, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monia muita ihmisten hyvinvoinnille tärkeitä asioita. Hyvän asiakaspalvelun tekee henkilöstö, joka tuntee espoolaisten asiakkaiden tarpeet. Espoo on moniarvoinen ja -kulttuurinen kaupunki. Monimuotoiset työyhteisöt, joissa erilainen osaaminen ja kokemus yhdistyvät, ovat edellytys espoolaisten asiakkaiden kohtaamiselle. Hyvällä mielellä työskentelevät työntekijät käyttävät osaamistaan laajasti kaupunkinsa hyväksi. Haluamme, että työntekijämme voivat hyvin, kehittävät omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan sekä tuntevat työn iloa omasta työstään. Espoossa työskentelystä on etua. Me tarjoamme kannustavan työympäristön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä ja kehittyä. Tarjoamme esimerkiksi apua asunnon hankintaan, taloudellista tukea opiskeluun ja itsensä kehittämiseen sekä työsuhdematkalipun ja liikunta- ja kulttuuriedun. Haluamme, että viihdyt Espoossa ja pääset kehittymään maan parhaiden osaajien joukossa. Espoo on savuton työpaikka. Työyhteisöissämme noudatetaan seuraavia pelisääntöjä: espoo.fi/pelisäännöt

Lisätietoja tehtävästä
Johtava sosiaalityöntekijä Riitta Moghaddam
046 877 1918
etunimi.sukunimi@espoo.fi
yhteydenotto ensisijaisesti sähköpostitse

Palvelupäällikkö Henna Leppämäki
043 826 5243
etunimi.sukunimi@espoo.fi
yhteydenotto ensisijaisesti sähköpostitse