(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, lännen aikuissosiaalityö
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.2.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme lännen aikuissosiaalityön 2-tiimiin sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan 1.4.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tiimissä työskentelee 4 sosiaalityöntekijää, 8 sosiaaliohjaajaa ja johtava sosiaalityöntekijä. Työtilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Hopeatie 6. Tiimi palvelee asiakkaita, jotka ovat iältään yli 30-vuotiaita. Tiimi tekee tiivistä yhteistyötä lännen aikuissosiaalityön 1-tiimin kanssa ja toimii aktiivisesti osana Terveys- ja hyvinvointikeskusta.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen lännen aikuissosiaalityön yksikköön kuuluu aikuisten ja nuorten sosiaalityön ja - ohjauksen tiimien lisäksi koko kaupunkia palvelevat etsivä lähityö, sosiaalinen kuntoutus, työkykyselvitys, kuntouttava työtoiminta, Avotyötoiminta, Uusix-verstaat ja Pakilan työkeskus.

Sosiaalityöntekijänä tehtävänäsi on vastata aikuisten parissa tehtävästä sosiaalityöstä. Työhön sisältyy sosiaalihuoltolain mukaisten palvelutarpeen arviointien ja sosiaalityön suunnitelmien laatiminen, suunnitelmallinen ja tavoitteellinen työskentely aikuisten ja heidän verkostojen kanssa, ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen ja muiden yksilöhuollon päätösten tekeminen sekä muu sosiaalityöhön kuuluva tuen tarpeen arviointi. Lisäksi sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu rakenteellinen sosiaalityö.

Työtäsi tukevat hyvät ja toimivat rakenteet, kuten säännölliset työryhmän kokoukset, lähiesihenkilön tuki ja ulkopuolinen työnohjaus. Parityö on vahvuutemme ja työparin saat tarpeen mukaan joko yhteistyökumppaneista tai työryhmän sisältä.

Tarjoamme monipuolisen ja haasteellisen työn, liukuvan työajan, mahdollisuuden tehdä liikkuvaa ja etätyötä sekä oman työhuoneen. Lisäksi tarjoamme kaupungin monipuoliset henkilöstöedut, kuten työsuhdematkalipun, lounasedun ja liikuntapalveluita.
Helsingin kaupungilla sinua odottaa edullinen työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Hakemukset ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Kirjallinen hakemus lähetetään: Helsingin kaupungin kirjaamo, Sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-112-21. (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11 - 13). Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Virassa on 6 kuukauden koeaika.

Lisäksi edellytämme: Intoa aikuissosiaalityön kehittämiseen ja avointa sekä keskustelevaa työskentelyotetta, hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä hyvää paineensietokykyä.

Luemme eduksi: Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemisen, innostuksen ja osaamisen sosiaalisen median hyödyntämiseen osana rakenteellista työtä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Ilkko, puh 09 310 24319 paivi.ilkko@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi