(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, etelän aikuissosiaalityö
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.2.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme uudestaan sosiaalityöntekijää määräaikaiseen sijaisuuteen vakituisen sosiaalityöntekijämme siirryttyä tulevaisuuden sote-keskus-hankkeeseen. Edellinen haku ei valitettavasti tuottanut yhtään hakemusta. Työ alkaa 1.3.2021 tai sopimukseen mukaan ja kestää 31.12.2022 asti.

Etelän aikuissosiaalityön tiimi 1:een kuuluu neljä sosiaalityöntekijää, kahdeksan sosiaaliohjaajaa, yksi yhdyskuntatyöntekijä ja johtava sosiaalityöntekijä. Työryhmän asiakkaat ovat yli 30-vuotiaita. Etelän aikuissosiaalityön työpiste sijaitsee Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Terveys- ja hyvinvointikeskuksessa tarjotaan työikäisille asiakkaille laajasti eri sosiaali- ja terveyspalveluja. Asiakastyötä tehdään sovittujen yhteisten ydinprosessien mukaisesti. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus on avoinna klo 7 - 20, joka mahdollistaa asiakkaiden palvelutarpeisiin vastaamisen tarvittaessa myös klo 16 jälkeen.

Sosiaalityöntekijänä työtehtäviisi kuuluu suora asiakastyö, tapaat asiakkaita varatuilla ajoilla, kotikäynneillä, verkostotapaamisina ja etätapaamisina puhelimitse. Laadit asiakkaittesi kanssa sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvion. Asiakkaista suurin osa on erityistä tukea tarvitsevia. Palvelutarpeen arvion pohjalta suunnittelet yhdessä asiakkaan kanssa hänen tarvitsemansa palvelut ja tavoitteet. Tarkoitus on, että aikuissosiaalityön asiakkuudet ovat määräaikaisia.

Tarjoamme liukuvan työajan ja mahdollisuuden tehdä etätyötä sekä Helsingin kaupungin monipuoliset henkilöstöedut, kuten liikuntapalvelut ja lounasedut. Aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijällä on työn liikkuvuuden vuoksi mahdollisuus julkisen liikenteen asiointilippuun. Helsingin kaupunki tarjoaa myös monipuolista ammatillista koulutusta sekä mahdollisuuden hakea edullista työsuhdeasuntoa. Lisäksi tiimeille on järjestetty työnohjausta. Työhön saat kunnollisen perehdytyksen.

Sosiaali- ja terveystoimen aikuissosiaalityö ottaa lokakuussa 2021 käyttöön uuden asiakastietojärjestelmä Apotin, joka tulee vaikuttamaan asiakastyöhön jo ennen järjestelmän käyttöönottoa.

Jätä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-117-21. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13.

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävään valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Lisäksi edellytämme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö-, tiimi- ja vuorovaikutustaitoja niin asiakastyössä kuin tiimityöhön perustuvassa työyhteisössä ja verkostotyössä. Arvostamme sitoutumista suunnitelmalliseen työskentelyyn, paineensietokykyä, joustavuutta ja kiinnostusta aikuissosiaalityön kehittämiseen, sosiaalihuoltolain tuntemista ja asiakasta kunnioittavan kirjaamisen periaatteiden tuntemista.

Luemme eduksi aiemman kokemuksen sosiaalityöntekijän työstä aikuisasiakkaiden parissa ja Helsingin palvelujärjestelmän hyvän tuntemuksen. Etuna pidämme myös, jos olet käyttänyt Helsingin sosiaalitoimen nykyisiä asiakastietojärjestelmiä (ATJNet ja ATJWeb).

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

johtava sosiaalityöntekijä Anne Peltola, anne.peltola@hel.fi, p. 050 347 3178

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi