(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, asunnottomien sosiaalityö
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 2.10.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perhepalvelut
Perheiden ja aikuisten sosiaalipalvelut, asumispalvelut

Vernissakatu 8 C, 01300 Vantaa 

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.11.2019 tai sopimuksen mukaan - 


Tule tekemään kanssamme asiakaslähtöistä, pitkäaikaisiin ratkaisuihin tähtäävää sosiaalityötä!

Vantaan asumispalveluihin haetaan sosiaalityöntekijää asunnottomien palveluihin. Etsimme asiakastyöstä innostuvaa ja ratkaisukeskeistä sosiaalityöntekijää. Toivomme, että tuot asiantuntemuksesi asiakkaidemme ja koko työyhteisömme käyttöön. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja keskustelemalla löydämme hyviä ratkaisuja ja pystymme kehittämään työtämme siten, että asiakkaamme saavat heille sopivat palvelut. Kannustamme kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia toimintatapoja ja odotamme innolla tuoreita näkemyksiäsi!

Asumispalveluissa toimivat asunnottomien sosiaalityöntekijät, mielenterveyskuntotujien sosiaalityöntekijät ja asunnottomiksi vapautuvien vankien sosiaalityöntekijä sekä asumipalveluiden sosiaaliohjaajat ja ohjaajat. Näiden työntekijöiden vahva ammattitaito ja kokemus tukevat työtäsi. Työotteemme on asiakaslähtöinen, suunnitelmallinen ja kuntouttava. Tavoitteenamme on löytää asiakkaan tilanteeseen sopiva pitkäaikainen ratkaisu. Osatavoitteita ovat mm. asunnon saannin esteiden poistaminen, asumistaitojen vahvistaminen, osallisuuden lisääminen ja voimavarojen vahvistaminen. Asumispalveluiden oman henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppaneitasi ovat yksityiset palveluntuottajat, hoitotahot, työllisyyspalvelut, Kela ja sekä sosiaalialalla toimivat järjestöt.

Työssäsi tapaat uusia asiakkaita ja teet yhteistyössä asiakkaiden sekä heidän verkostojen kanssa yksilöllisiä, asiakaskohtaisia palveluntarpeen arviointeja. Palvelutarpeen arvioinnin pohjalta asiakkaille tarjotaan hänelle sopiva tuki ja asumismuoto. Sosiaalityö jatkuu asiakkuuden alettua kunkin asiakkaan palvelutarpeen mukaan.

Käytössämme on monipuolisesti omia ja kilpailutettuja asumisen tuen palveluita. Lisäksi palveluja hankitaan tarvittaessa erillisostoina, mikäli sopivaa ratkaisua ei löydetä muuta kautta. Olemme aloittaneet vuokranantajayhteistyön, jotta asiakkaat pääsisivät pysyvään vuokrasuhteeseen, joka jatkuu asiakkaan sosiaalityön asiakkuuden päätyttyä.

Työssäsi sinulla on käytössäsi mm. kannettava tietokone, älypuhelin, lakimiesyksikön tuki ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleinä. Työpiste sijaitsee Tikkurilassa aseman läheisyydessä Versossa (Vernissakatu 8 C), jonne asumispalveluiden sosiaalityö on keskitetty. Työnohjaus on kuukausittain ja tiimipalaverit pidetään viikoittain. Vantaan järjestämän koulutuksen lisäksi tarjolla on asunnottomuuden teemoista mm. Aran ja Ympäristöministeriön järjestämää koulutusta. Uusi asiakastietojärjestelmä Apotti tarjoaa välineitä sosiaalisen raportointiin ja rakenteellisen sosiaalityön tekemiseen.

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet

Tervetuloa meille töihin!  


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus). Pätevien hakijoiden puuttuessa voidaan palkata korkeintaan vuoden määräaikaiseen sijaisuuteen henkilö, jolla on suoritettuna laissa määritelty riittävä määrä sosiaalityön opintoja. Sosiaalityön opiskelijalla on mahdollisuus 3 kuukauden palkalliseen opintovapaaseen gradun kirjoittamista varten.

Luemme eduksi: Aikuissosiaalityön tai tuetun asumisen tuntemuksen. Hyvät yhteistyö- ja verkostotyön taidot, kyvyn organisoida omaa toimintaa ja asiakaslähtöisen kuntouttavan työotteen.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 3404,42 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Sosiaalityön esimies, Kankkunen Liisa
P. 043 8267 658
liisa.kankkunen@vantaa.fi
Tavoitettavissa arkisin, virka-aikaan

Johtava sosiaalityöntekijä, Tuomisto Hanna
P. 043 827 2585

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.