(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, asunnottomien sosiaalityö
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.3.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perhepalvelut
Perheiden ja aikuisten sosiaalipalvelut, asumispalvelut

Vernissakatu 8 C

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.04.2019 tai sopimuksen mukaan -


Tule tekemään kanssamme asiakaslähtöistä, pitkäaikaisia ratkaisuja etsivää sosiaalityötä!

Vantaan asumispalveluihin haetaan kolmea sosiaalityöntekijää asunnottomien palveluihin. Työryhmämme vahvistukseksi on saatu yksi uusi vakanssi, joten asiakastyölle on nyt enemmän aikaa.

Etsimme asiakastyöstä innostuvaa, ratkaisuja etsivää sosiaalityöntekijää. Toivomme, että tuot asiantuntemuksesi asiakkaidemme ja koko työyhteisömme käyttöön. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja keskustelemalla löydämme hyviä ratkaisuja ja pystymme kehittämään työtämme siten, että asiakkaamme saavat heille sopivat palvelut. Kannustamme kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia toimintatapoja ja odotamme innolla sinun tuoreita näkemyksiäsi.

Asumispalveluissa toimivat asunnottomien sosiaalityöntekijät, mielenterveyskuntotujien sosiaalityöntekijät ja asunnottomiksi vapautuvien vankien sosiaalityöntekijä sekä asumipalveluiden sosiaaliohjaajat ja ohjaajat. Näiden työntekijöiden vahva ammattitaito ja kokemus ovat myös sinun tukenasi. Työote on asiakaslähtöinen, suunnitelmallinen ja kuntouttava. Tavoitteenamme on löytää asiakkaan tilanteeseen sopiva pitkäaikainen ratkaisu. Osatavoitteita ovat mm. asunnon saannin esteiden poistaminen, asumistaitojen vahvistaminen, osallisuuden lisääminen ja voimavarojen vahvistaminen. Asumispalveluiden oman henkilökunnan lisäksi yhteistyökumppaneitasi ovat yksityiset palveluntuottajat, hoitotahot, työllisyyspalvelut, Kela ja sekä sosiaalialalla toimivat järjestöt.

Työssäsi tapaat uusia asiakkaita ja teet yhteistyössä asiakkaiden sekä heidän verkostojen kanssa yksilöllisiä, asiakaskohtaisia palveluntarpeen arviointeja. Palvelutarpeen arvioinnin pohjalta asiakkaille tarjotaan hänelle sopiva tuki ja asumismuoto. Sosiaalityö jatkuu asiakkuuden alettua kunkin asiakkaan palvelutarpeen mukaan.

Käytössämme on monipuolisesti omia ja kilpailutettuja asumisen tuen palveluita. Lisäksi tarvittaessa palveluja hankitaan erillisostoina, mikäli sopivaa ratkaisua ei löydetä muuta kautta. Olemme aloittaneet vuokranantajayhteistyön, jotta asiakkaat pääsisivät pysyvään vuokrasuhteeseen, joka jatkuu asiakkaan sosiaalityön asiakkuuden on päätyttyä.

Työssäsi sinulla on käytössäsi mm. kannettava tietokone, älypuhelin, lakimiesyksikön tuki ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleinä. Lisäksi sosiaalityöntekijöille maksetaan rekrytointilisä 150e/kk 30.6. 2020 saakka. Työpiste sijaitsee Tikkurilassa aseman läheisyydessä Versossa (Vernissakatu 8 C), jonne asumispalveluiden sosiaalityö on keskitetty. Työnohjaus on kuukausittain ja tiimipalaverit pidetään viikoittain. Vantaan järjestämän koulutuksen lisäksi tarjolla on asunnottomuuden teemoista mm. Aran ja Ympäristöministeriön järjestämää koulutusta. Vantaalle tulee toukokuussa uusi asiakastietojärjestelmä Apotti, joka tarjoaa välineitä sosiaalisen raportointiin ja rakenteellisen sosiaalityön tekemiseen.

Pätevien hakijoiden puuttuessa voidaan palkata korkeintaan vuoden määräaikaiseen sijaisuuteen henkilö, jolla on suoritettuna laissa määritelty riittävä määrä sosiaalityön opintoja. Sosiaalityön opiskelijalla on mahdollisuus 3 kuukauden palkalliseen opintovapaaseen gradun kirjoittamista varten.

Vantaan kaupunki tarjoaa erilaisia työsuhde-etuja mm. työsuhdeasuntoja.

Tervetuloa meille töihin!

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus)

Luemme eduksi: Aikuissosiaalityön tai tuetun asumisen tuntemusta. Hyviä yhteistyö ja verkostotyön taitoja, kykyä organisoida omaa toimintaasi ja asiakaslähtöistä kuntouttavaa työotetta.


Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 3123,19 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 3

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen
Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan


Yhteystiedot:
Sosiaalityön esimies Kankkunen Liisa
043 8267 658

liisa.kankkunen@vantaa.fi

Tavoitettavissa arkisin virka-aikaan

Johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tuomisto 043 827 2585


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.
Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.