(Poistunut julkaisusta)

Sosiaalityöntekijä, asunnottomaksi vapautuvien vankien sosiaalityö
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.10.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perhepalvelut
Aikuisten ja perheiden sosiaalipalvelut, asumispalvelut

Vernissakatu 8 C, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 11.11.2019 tai sopimuksen mukaan - 


Tule tekemään kanssamme asiakaslähtöistä, pitkäaikaisiin ratkaisuihin tähtäävää sosiaalityötä! Haemme sosiaalityöntekijää asunnottomiksi vapautuvien vantaalaisten vankien kanssa tehtävään sosiaalityöhön. 

Asunnottomaksi vapautuvien vankien sosiaalityön työmalli on kehitetty Vantaalla. Sosiaalityö aloitetaan ennen asiakkaan vapautumista palvelutarpeenarvioinnilla ja asiakkuuden aloitus edellyttää asiakkaan halukkuutta työskentelyyn. Sosiaalityöntekijän työparina toimii sosiaaliohjaaja. Sosiaalityöntekijä tekee läheistä yhteistyötä Rikosseuraamuslaitoksen eri yksiköiden kanssa sekä järjestö- ja ostopalvelukumppaneiden kanssa. Tavoitteena on myös uusintarikollisuuden vähentäminen suunnitelmallisen sosiaalityön keinoin ja kumppanuuksien avulla. Työmalli on saanut kiitosta yhteistyökumppaneilta ja asiakkailta. Asiakasmäärä on kohtuullinen ja se mahdollistaa asiakaslähtöisen työskentelyn.

Työhön kuuluvat muun muassa asumiseen sekä päihde- ja mielenterveysongelmien hoitoon liittyvät asiat sekä asiakkaan kuntoutumista tukevien palveluiden järjestäminen päätöksineen. Asiakkaiden elämänhallintaa ja itsenäistä elämänotetta tuetaan ohjaamalla heitä kuntouttaviin toimintoihin, koulutukseen ja työelämään. Sosiaalityön keskeisenä tehtävänä on asiakkaan tukeminen mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen elämään. Käytössämme on monipuolisesti omia ja kilpailutettuja asumisen tuen palveluita. Lisäksi palveluja hankitaan tarvittaessa erillisostoina, mikäli sopivaa ratkaisua ei löydetä muuta kautta. 

Asunnottomuuden perusteella annettavat työikäisten sosiaalipalvelut on keskitetty Asumispalveluihin. Sosiaalityöntekijä on samassa tiimissä asunnottomien sosiaalityötä tekevien sosiaalityöntekijöiden kanssa. Toivomme, että tuot asiantuntemuksesi asiakkaidemme ja koko työyhteisömme käyttöön. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja keskustelemalla löydämme hyviä ratkaisuja ja pystymme kehittämään työtämme siten, että asiakkaamme saavat heille sopivat palvelut. Kannustamme kokeilemaan matalalla kynnyksellä uusia toimintatapoja ja odotamme innolla tuoreita näkemyksiäsi! Tässä työssä on mahdollista luoda uusia työmenetelmiä ja kumppanuuksia. Odotamme sinulta oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä tiimityöhön. Työ on liikkuvaa ja siihen kuuluvat muun muassa vankila- ja kotikäynnit.

Työssäsi sinulla on käytössä mm. kannettava tietokone, älypuhelin, lakimiesyksikön tuki ja asiantunteva työyhteisö. Vantaan kaupunki tukee työmatkojasi työmatkaseteleillä. Työpiste sijaitsee Tikkurilassa aseman läheisyydessä Versossa (Vernissakatu 8 C), jonne asumispalveluiden sosiaalityö on keskitetty. Työnohjaus on kuukausittain ja tiimipalaverit pidetään viikoittain. Vantaan järjestämän koulutuksen lisäksi tarjolla on Rikosseuraamusviraston järjestämää koulutusta ja asunnottomuuden teemoista mm. Aran ja Ympäristöministeriön järjestämää koulutusta. Uusi asiakastietojärjestelmä Apotti tarjoaa välineitä sosiaalisen raportointiin ja rakenteellisen sosiaalityön tekemiseen.

Tervetuloa meille töihin!


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaalityöntekijä (Laki 817/2015 7§ mukainen laillistus).

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Sosiaalityön kokemusta.

Luemme eduksi: 

  • Asumisen tuen palveluiden tuntemuksen 
  • Rikosseuraamusalan ja rikosseuraamusten tuntemuksen 
  • Vantaan organisaation tuntemuksen 
  • Kokemuksen järjestöjen ja yksityisten palveluntuottajien kanssa tehtävästä työstä 
  • Kokemuksen kokeilevasta työotteesta

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 3404,42 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta. 

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Sosiaalityön esimies, Kankkunen Liisa
P. 043 8267 658
Liisa.kankkunen@vantaa.fi
Tavoitettavissa virka-aikaan

Johtava sosiaalityöntekijä, Tuomisto Hanna
P. 043 827 2585

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.