Haemme 17 sosiaalityöntekijää vakituiseen virkasuhteeseen lapsiperheiden sosiaalityöhön ja lastensuojeluun. Näistä 12 on uusia virkoja. Tervetuloa mukavaan ja ammattitaitoiseen joukkoomme!
Toivomme sinulta aktiivista, asiakaslähtöistä työotetta ja kiinnostusta kehittää lapsiperheiden palveluita sekä omaa ammattitaitoa. Panostamme hyvään työhön perehdytykseen sekä työntekijän työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Työ on itsenäistä ja vaativaa asiantuntijatyötä. Tukena työssäsi on kaksi lastensuojeluun erikoistunutta lakimiestä, lähiesimiehen tuki ja konsultointiapu sekä osaava tiimi ja moniammatilliset yhteistyöverkostot. Työssä on mahdollisuus tehdä myös etätyötä erikseen sovittavalla tavalla. Lastensuojelutyössä on käytössä systeeminen tiimimalli.
Lapsiperheiden sosiaalityössä uudet sosiaalityöntekijät sijoittuvat sosiaalihuoltolain mukaiseen palvelutiimiin, jossa on lähiesimiehen lisäksi 14 sosiaalityöntekijää. Sosiaalityöntekijä toimii lapsen sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijänä ja työskentelee moniammatillisen tiimin jäsenenä. Omatyöntekijätyöskentelyyn voi sisältyä muun muassa työskentelyä lapsen ja perheen kanssa, perheen tarvitsemien palveluiden järjestämistä perheelle, palveluiden arviointia, seurantaa sekä koordinointia. Työhön kuuluu myös verkostotyö, yhteistyö perhekeskustoimijoiden kanssa ja oman työn kehittäminen. Palvelutarpeen arvioinnit ja lastensuojelutarpeet selvitykset tehdään alueellisesti toimivissa tiimeissä.
Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluvat lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä toimiminen ja suunnitelmallinen lastensuojelun sosiaalityö. Lastensuojelun sosiaalityöntekijä vastaa tavoitteellisesta työskentelystä ja arvioinnista, asiakassuunnitelman laatimisesta, lapsen tarpeiden mukaisesta päätöksenteosta sekä yhteistyöstä lapsen ja hänen perheensä kanssa. Työ sisältää monialaista yhteistyötä verkostojen ja yhteistyötahojen kanssa. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö jakautuu kuuteen alueelliseen tiimiin, joissa työskentelee esimiehen lisäksi 5-8 vakituista sosiaalityöntekijää. Työtä tehdään systeemistä työotetta hyödyntäen. Avohuollon sosiaalityön tukena toimii tehostetun perhetyön tiimi. Sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärä on uuden lain mukaan alle 35 asiakasta vuonna 2022.
Sijais- ja jälkihuollon sosiaaliasema vastaa tamperelaisten ja orivesiläisten huostaanotettujen lasten ja jälkihuoltoon siirtyneiden nuorten asioista. Sijais- ja jälkihuollon sosiaaliaseman perhe- ja laitoshoidon tiimien sosiaalityöntekijöiden tehtävänä on turvata sijoitettujen lasten ja nuorten hyvän kasvun edellytykset sijaishuoltopaikassa. Lapsen sijaishuoltopaikkana voi olla sijaisperhe, perhekoti tai lastensuojelulaitos Tampereella tai muualla Suomessa, joten työ sisältää matkustamista. Jälkihuoltotiimin sosiaalityöntekijät toimivat tamperelaisten täysi-ikäisten jälkihuoltonuorien omatyöntekijöinä. Sijais- ja jälkihuollossa työntekijän b-ajokortti katsotaan eduksi. Uusista viroista kaksi sijoittuu perhehoidontiimiin ja yksi jälkihuollon tiimiin.
Uusien virkojen lisäksi haussa on lastensuojelun avohuoltoon 7 virkaa sekä lapsiperheiden sosiaalityön palvelutiimiin kolme sosiaalityöntekijän virkaa.
Haettavissa olevat sosiaalityöntekijän virat:
Lastensuojelun avohuollon palvelut, Itä Tiimi 2 (1) alkaen sopimuksen mukaan
Lastensuojelun avohuollon palvelut, Itä Tiimi 1 (2) alkaen 1.4.2022
Lastensuojelun avohuollon palvelut, Itä Tiimi 1 (1) alkaen 1.3.2022 tai sopimuksen mukaan
Lastensuojelun avohuolto, Etelä Tiimi 2 (2) alkaen sopimuksen mukaan
Lastensuojelun avohuolto, Etelä Tiimi 1 (2) alkaen 15.2.2022 tai sopimuksen mukaan
Lapsiperheiden sosiaalityö, Palvelutiimi (6) alkaen sopimuksen mukaan
Sijais- ja jälkihuollon sosiaalityö, jälkihuolto (1) alkaen sopimuksen mukaan
Sijais- ja jälkihuollon sosiaalityö, perhehoito (2) alkaen sopimuksen mukaan
Kelpoisuusvaatimuksena virkoihin on Suomessa laillistettu sosiaalityöntekijä. Vakituisiin virkoihin valituille palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta, työkokemuslisästä, määräaikaisesta rekrytointilisästä sekä mahdollisista muista palkanlisistä.
Eduksi katsotaan hyvät vuorovaikutustaidot sekä kokemus lapsiperheiden sosiaalityössä työskentelystä. Lisäksi eduksi luetaan hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito sekä myös muu kielitaito. Ennen tehtävän vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote ja työterveyshuollon hyväksymä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävään valitulta edellytetään tartuntatautilain 48 §:n ja 48a §:n mukaista soveltuvuutta.
Lisätietoja tehtävästä antavat
Lapsiperheiden sosiaalityö/palvelutiimi: johtava sosiaalityöntekijä Mia Niemi, puh.040 5740144 (Palvelutiimi).
Lastensuojelun avohuolto: johtavat sosiaalityöntekijät Tiina Oksanen (Etelä) puh. 040 5473841, Satu Närvä (Etelä) puh. 050 306 2329, Kaisu Heikkilä (Itä) puh. 040 6834780, Pia Silvennoinen (Itä) 050 3593956 ja Petra Ciani (Länsi) p.040 6471351.
Sijaishuollon sosiaalityö: johtavat sosiaalityöntekijät Katriina Helminen-Pohja (perhehoito) puh.041 7300332 ja Anne Riihimäki (jälkihuolto) puh. 050 3138415.
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi.
Hakuaika päättyy 11.2.2022.
Pyydämme, että merkitset hakemukseesi kelpoisuutesi ja liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn. Alkuperäiset todistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa.Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon. Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi
On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!
Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.
Lisätietoja tehtävästä antavat
Lapsiperheiden sosiaalityö/palvelutiimi: johtava sosiaalityöntekijä Mia Niemi, puh.040 5740144 (Palvelutiimi).
Lastensuojelun avohuolto: johtavat sosiaalityöntekijät Tiina Oksanen (Etelä) puh. 040 5473841, Satu Närvä (Etelä) puh. 050 306 2329, Kaisu Heikkilä (Itä) puh. 040 6834780, Pia Silvennoinen (Itä) 050 3593956 ja Petra Ciani (Länsi) p.040 6471351.
Sijaishuollon sosiaalityö: johtavat sosiaalityöntekijät Katriina Helminen-Pohja (perhehoito) puh.041 7300332 ja Anne Riihimäki (jälkihuolto) puh. 050 3138415.