(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliterapeutti
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.10.2020

Tehtävän kuvaus

Kiinnostaako työ nuorten päihde- ja mielenterveysasioiden parissa? Haemme Nuorisoasemalle sosiaaliterapeuttia vakinaiseen tehtävään.

Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23 vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveyden häiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen.

Työ on itsenäistä ja monipuolista. Haettavan sosiaaliterapeutin tehtävä sijoittuu Nuorisoasemalla arviointityöryhmään, jonka tehtäviin kuuluu lyhytinterventioluonteinen psykososiaalinen hoito-, kuntoutus- ja arviointityö, VIA-palvelu, hoito-ohjelmien toteuttaminen ja päihdearvioiden tekeminen osana moniammatillista työryhmää. Nuorisoasemalla toteutetaan toipumisorientaation mukaista hoitoa ja kuntoutusta.

Nuorisoasemamme on osa terveys-ja hyvinvointikeskustoimintaa sekä perhekeskustoimintaa, joissa tehdään yhteistyötä asiakkaan asioissa muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa arvioinnin, hoidon ja palvelujen saamisen sujuvoittamiseksi.

Etsimme yhteistyökykyistä ja vastuuntuntoista sosiaaliterapeuttia, joka on kiinnostunut ammatillisesti haastavasta, merkityksellisestä ja mielenkiintoisesta tehtävästä nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluissa.

Helsingin kaupungilla sinua odottavat monipuoliset henkilöstöedut, koulutusmahdollisuudet, työmatkasetelit sekä mahdollisuus edulliseen työsuhdeasuntoon, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai psykologian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto) ja laillistus Suomessa tai ylempi korkeakoulututkinto pääaineena sosiaalipsykologia.

Sosiaalityöntekijän tai psykologin koulutuksella edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi edellytämme:

Kiinnostusta työskennellä nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluissa.
Valmiutta ohjata ryhmiä.
Työskentely nuorten ja heidän perheidensä kanssa edellyttää hyviä verkosto-, yhteistyö- ja tiimityötaitoja.
Asiantuntemuksen nuorten päihde- ja mielenterveysasioista.

Luemme eduksi:

Kokemuksen päihde- tai mielenterveystyöstä tai muun tehtävän kannalta oleellisen työkokemuksen.
Helsingin palvelujärjestelmän tuntemuksen.
Mahdollisuuden tehdä asiakastyötä ruotsiksi.
Muut Nuorisoasemaa hyödyttävät koulutukset.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Matti Määttänen Johtava sosiaalityöntekijä p. 09 310 42933, 050 330 8149 matti.p.maattanen@hel.fi Aila Ronkanen psykososiaalisen työn päällikkö p. 09 310 42970 tai 050 402 0888 aila.ronkanen@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/mielenterveys-ja-paihdepalvelut/paihdepalvelut/nuorisoasema/