Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 7.6.2021

Tehtävän kuvaus

Kiinnostaako työskentely välittömässä asiakaspinnassa aikuissosiaalityössä? Haluatko olla kehittämässä Helsingin sosiaalineuvonnan palveluita asiakkaille osana kehittämismyönteistä tiimiä? Haemme nyt sijaista virkasuhteeseen sosiaalineuvontaan. Ensisijaisena työpisteenä on Kampin kappeli (remontin vuoksi Triplan Fokuksessa aj. 1.8.-31.8.21)

Sosiaalineuvonnassa työskentelee 16 sosiaaliohjaajaa ja esihenkilönä on johtava sosiaaliohjaaja. Sosiaaliohjaajat työskentelevät neljässä eri palvelupisteessä Helsingissä. Lisäksi sosiaalineuvonnasta jalkaudutaan Kampin kappeliin tarjoamaan sosiaaliohjausta. Kappelin sosiaaliohjaukseen kuuluu asiakkaan kohtaaminen ja kuuleminen erilaisissa elämäntilanteissa. Kappelilla Helsingin kaupunki tekee yhteistyötä Helsingin seurakuntayhtymän kanssa.

Sosiaalineuvonnan tiimi on pieni ja ketterästi kehittyvä, joten työtilanteet ja työolosuhteet saattavat muuttua nopeastikin. Hakemallamme henkilöllä tulee olla muutosvalmiutta siirtyä akuutistikin eri palvelupisteiden välillä. Osassa palvelupisteistä tulee myös olla valmiutta työskentelyyn yksin. Tiimi on etäjohdettu ja työntekijällä tulee olla kykyä itseohjautuvuuteen ja vastuunkantamiseen omasta työstään.

Työtehtävinä on tarjota neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalvelujen tarpeessa oleville asiakkaille ajanvarauksettomilla vastaanotoilla palvelupisteissä, puhelimitse sekä chatissa. Sosiaalineuvonta on mukana terveys- ja hyvinvointikeskusyhteistyössä, jossa asiakasohjausta voidaan tehdä sosiaalitoimen ja terveysasemien sekä muiden terveys-ja hyvinvointikeskukseen kuuluvien palveluiden välillä. Sosiaalineuvonnan asiakastyössä tehdään arvio asiakkaan tilanteesta ja annetaan ohjausta tarvittaviin jatkopalveluihin. Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki toimivat työvälineenä asiakkaiden tilanteessa.

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntalain 48§ mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, paineensietokykyä sekä valmiutta toimia nopeastikin muuttuvissa tilanteissa.

Luemme eduksi aiemman työkokemuksen sosiaalineuvonnasta tai vastaavan kaltaisista työtehtävistä ja Helsingin palvelujärjestelmän tuntemisen. Hyvät tietotekniset taidot sekä Office 365 -sovellusten hallinta. Asiakastietojärjestelmien ATJweb, ATJnet, Pegasos ja Kelmu tuntemisen. Kiinnostus Apotti-järjestelmän käyttöönottoon, joka tulee syksyllä 2021 aiempien asiakastietojärjestelmien tilalle.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

johtava sosiaaliohjaaja Anri Viskari-Lojamo p. 09 310 62625/ 050 3238286. Paitsi ajalla 28.6.-4.7.21 vs. johtava sosiaaliohjaaja Jeremias Laukkanen p. 09 310 45250/ 040 5222378

Lisätietoa

www.hel.fi/sosiaalineuvonta

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1464227
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Määräaikainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 30.6.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki