(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme sosiaaliohjaajaa vakituiseen tehtävään Ryhmämuotoiseen päihdekuntoutukseen.

Ryhmämuotoinen päihdekuntoutus kuuluu Helsingin kaupungin päihdepalvelujen kokonaisuuteen ja on osa uutta Toipumiskampusta.
Toimipiste tuottaa avohoidossa toteuttavia kuntoutusohjelmia, joiden sisältö on kohdennettu toipumisen eri vaiheissa oleville päihderiippuvaisille asiakkaille. Ydintehtävänä on tarjota asiakkaille sekä mielen että kehon huomioivaa kokonaisvaltaista kuntoutusta päihderiippuvuussairauteen lieveilmiöineen sekä luoda ja vahvistaa toipumisen edellytyksiä voimavarakeskeisyyteen ja toipumisorientoituneeseen viitekehykseen perustuen. Lisäksi toiminnassa painotetaan yhteisöllisyyttä ja vertaisuutta.

Nyt haussa oleva sosiaaliohjaajan toimi kohdentuu pääasiassa Kuntoutusohjelma 1:een, jossa asiakkaiden kuntoutus toteutuu neljänä lähipäivänä viikossa. Ohjelman kesto on 2-4 viikkoa ja se on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat toipumisessaan alkuvaiheissa.
Sosiaaliohjaaja työskentelee osana työryhmää, johon kuuluu 6 sosiaaliohjaajaa sekä tanssi- ja liiketerapeutti.
Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu mm. ryhmäkeskustelujen, toiminnallisten ryhmien ja toipumiseen liittyvien tehtävien ohjaaminen sekä osallistuminen koko työryhmän yhteisvastuulliseen toimintaan. Lisäksi sosiaaliohjaajat tapaavat asiakkaita yksilöllisesti esimerkiksi asiakkaiden tutustumiskäynneillä alkuneuvotteluissa.
Kiinnostus ja innostus kuntouttavaa päihdetyötä kohtaan ovat tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä.

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään 3.3. klo 13-16 ja 5.3. klo 9 - 12 Teamsin välityksellä.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, päihderiippuvuuden ja toipumisprosessin tuntemusta, hoidollisten ryhmien ohjaustaitoa, valmiutta työparityöhön sekä henkilökohtaista soveltuvuutta tehtävään.

Luemme eduksi Helsingin kaupungin päihdehoitojärjestelmän tuntemuksen, päihdetyön sekä erilaisten hoidollisten menetelmien tuntemuksen

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava sosiaalityöntekijä Maarit Suihkonen puh. 09 310 42958 sähköp. maarit.suihkonen@hel.fi. Toipumiskampuksen johtaja Tuula Hiltunen puh. 09 310 42852 sähköp. tuula.hiltunen@hel.fi