(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.12.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme sosiaaliohjaa määräaikaiseen viransijaisuuteen lastensuojelun sijoituksen sosiaalityön yksikön perhehoidon palveluihin ajalle 16.1.2021 - 31.5.2021.

Etsimme aktiivista, vaativissa ja muuttuvissa tilanteissa toimimaan kykenevää sosiaaliohjaajaa. Työ on kotikäynneillä, puhelimitse ja neuvotteluissa tehtävää perhehoitajan vastuutyötä sekä kotiutuksen tuki- ja arviointityötä.

Sosiaalityöntekijä ja sosiaaliohjaaja toimivat työparina hoitaessaan lapsen asioita perhehoidon sijoituksen aikana. Sijoituksen sosiaalityössä työskentelee 13 sosiaaliohjaajaa perhehoitolain mukaisina perhehoitajan vastuutyöntekijöinä. Lisäksi kotiutuksen tuki- ja arviointityötä tekee neljä sosiaaliohjaajaa.

Sosiaaliohjaajilla on oma tiimi, jossa esihenkilönä toimii johtava ohjaaja. Työ edellyttää kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä ja erilaisissa verkostoissa. Työskentelyn tavoitteet luodaan yhdessä sosiaalityöntekijän, lapsen, vanhempien ja sijaisperheen kanssa. Hyvät vuorovaikutus- ja dialogitaidot ovat välttämättömiä tehtävässä.

Työ sisältää ajoittain iltatyötä, matkatyötä sekä ryhmien ohjaamista. Sosiaaliohjaajat osallistuvat myös työn kehittämiseen.

Helsingin kaupungilla sinua odottavat monipuoliset henkilöstöedut ja edullinen työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Jätä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-662-20. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13.


Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi)

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja ja soveltuvuutta tehtävään.

Luemme eduksi kokemuksen lastensuojelutyöstä, perhehoidon tuntemuksen ja ajokortin.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

21.-23.12. erityissosiaalityöntekijä Maarit Koskinen, p. 09-310 15035, maarit.koskinen@hel.fi 28.12. alkaen johtava ohjaaja Ilona Aura, p. 09-310 45080, ilona.aura@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi