Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 13.11.2020

Tehtävän kuvaus

Hei sosionomi tai geronomi, nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan innostuneeseen, itseohjautuvaan ja yhdessä tekemisestä voimaa saavaan palvelukeskuksen tiimiin Roihuvuoren seniorikeskukseen!

Meillä on mahdollisuus rekrytoida avoimeen sosiaaliohjaajan toimeen alkuvuodesta 2021 uusi sosiaaliohjaaja, jonka lisäksi meillä on tulossa myös täytettäväksi kaksi sosiaaliohjaajan äitiysloman sijaisuutta heti alkuvuodesta. Palvelukeskuksen asiakkaita ovat kotona asuvat ikäihmiset ja työttömät, joiden kotona asumista tukevia palveluita suunnittelemme, kehitämme ja toteutamme yhdessä verkostojemme kanssa. Palvelukeskuksen monialaisessa tiimissä työskentelee kaksi sosiaaliohjaajaa, toiminnanohjaaja, fysioterapeutti, asiakasneuvoja, kulttuuriohjaaja ja vastaava ohjaaja tiimin esihenkilönä.

Sosiaaliohjaajan työssä keskiössä on erilaisten tuettujen, tavoitteellisten ryhmien ohjaaminen mm. kotihoidon asiakkaille, erilaiset etäryhmät ja niiden kehittäminen, verkostotyöskentely alueen ja Helsingin kaupungin muiden toimijoiden kanssa ja etsivä vanhustyö. Normaaliajassa eläessämme yhtenä tavoitteena on löytää uusia yhteistyötahoja, joiden kanssa voimme suunnitella ennaltaehkäiseviä tukimuotoja tiloissamme järjestettäväksi tai ns. kivijalkaryhmiä. Myös vapaaehtoistyö sekä Naapuruuspiiritoiminnan kehittäminen ja ikäihmisten liikkumisen edistäminen osana Helsinki liikkuu- liikkumisohjelmaa tulevat varmasti myös sosiaaliohjaajan työssä tutuksi.

Olemme eläneet kuluneet kuukaudet kovin erilaista arkea ja sen vuoksi olemme palvelukeskuksen toivon mukaan pian auetessa uuden äärellä. Asiakkaiden toimintakyky ja hyvinvointi on monella tapaa muuttunut - tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen on ja yksinäisyyden kokemus soitettujen tukipuheluiden perusteella suuresti kasvanut. Sosiaaliohjauksen ja -neuvonnan ja yhteisen työn tekeminen tulevat olemaan tärkeässä roolissa sosiaaliohjaajan työssä. Tuemme aktiivisesti tiimissämme koko seniorikeskuksen toimintaa.

Keväällä 2021 koko Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tulee ottamaan käyttöön Apotti asiakas- ja potilastietojärjestelmän. Myös palvelukeskuksen sosiaaliohjaaja tulee työssään käyttämään Apottia, joten tarvitset hyviä tietoteknisiä taitoja ja intoa harjoitella uuden tietojärjestelmän käyttöä.

Etsimmekin siis seniorikeskukseen nyt innostunutta ja avarakatseista osaajaa, joka lähtee ideoimaan ja rakentamaan sosiaaliohjaajan työnkuvaa pitkän poikkeusajan jälkeen. Hyvät vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot ovat olennaisia työn hoitamisen kannalta, jonka lisäksi arvostamme päihde- ja mielenterveysosaamista. Helsingin kaupungilla on hyvät työsuhde-edut ja työntekijöitä kannustetaan hyödyntämään omia vahvuuksiaan työyhteisössä. Avustamme tarvittaessa työsuhdeasunnon saamisessa.

Yksilöhaastattelut tullaan järjestämään siihen erikseen kutsutuille 7. ja 8.12.2020.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Vastaava ohjaaja (ts.) Veera Sillanpää, p. 09 310 46022, veera.sillanpaa@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1400098
  • Tehtäväalue: Terveydenhuolto/sosiaaliala
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 30.11.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki