Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 26.10.2020

Tehtävän kuvaus

Hei sinä reipas ja oma-aloitteinen sosiaaliohjaaja! Haemme sosiaaliohjaajaa äitiysloman sijaisuuteen Vaahteramäkeen Roihuvuoren seniorikeskukseen. Vaahteramäki on 12-paikkainen lyhytaikaishoidon yksikkö. Toiminnan tarkoitus on iäkkäiden, lähinnä muistisairaiden asiakkaiden kotona asumisen tukeminen ja omaishoitajan levon mahdollistaminen. Asiakkaat saavat jaksolla perushuolenpidon lisäksi osallistua toiveidensa mukaisesti erilaisiin aktiviteetteihin, joita yksikössä ja koko seniorikeskuksessa järjestetään. Asiakkaan tukena on moniammatillinen tiimi, johon kuuluu vastuuhoitajan lisäksi sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.

Sosiaaliohjaajan työ on meillä monipuolista verkostotyötä, jossa yhteistyötahoja ovat oman yksikön moniammatillisen tiimin lisäksi mm. omaiset, kotihoito, asiakasohjaus ja gerontologinen sosiaalityö, Tarvittaessa tehdään myös kotikäyntejä. Sosiaaliohjaaja tutustuu asiakkaiden taustatietoihin ja selvittää kotitilannetta ennen jaksolle tuloa. Tehtäviin kuuluu omaisten neuvomista erilaisten tukien hakemisessa, ja joskus myös siinä avustamista. Hän hoitaa myös laskutuksen ATJ:llä. Ryhmäohjaustaidot tulevat myös tarpeeseen, ja erilaisia retkiä pääsee järjestämään. Tarpeen tullen sosiaaliohjaaja voi vastaanottaa tai kotiuttaa asiakkaan. Varsinaista hoitotyötä sosiaaliohjaaja ei pääsääntöisesti tee, pitkäaikaisen asumisen yksiköistä ehkä poiketen.

Arvostamme joustavuutta ja muuttuvien tilanteiden hallintaa, meillä ei pääse tylsistymään! Toivomme, että tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Työssäsi sinulla on osaavan ja mukavan tiimin ja samassa työyhteisössä toimivan päivätoiminnan kollegan tuki.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi)

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

osastonhoitaja Maria Matilainen ja vastaava sairaanhoitaja Hannu Timonen 09-31060728

Lisätietoa

https://www.hel.fi/sote/toimipisteet-fi/aakkosittain/roihuvuoren-seniorikeskus/

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1395641
  • Tehtäväalue: Terveydenhuolto/sosiaaliala
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 29.11.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki