(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.10.2020

Tehtävän kuvaus

Hei sosiaaliohjaaja tai geronomi!

Meillä olisi tarjolla sinulle sosiaaliohjaajan pesti huipputiimistämme Laajasalon asumisyksiköstä. Meitä on täällä 22:sta ammattilaisesta koostuva moniammatillinen tiimi ja 30 asukasta odottamassa sinua.

Asukkaamme asuvat kahdessa eri ryhmäkodissa, Merivuokossa ja Aallottaressa. Asukkaat muuttavat meille alle 65-vuotiaina, mutta saavat meiltä kodin vaikka koko loppuelämäksi.

Asukkaillamme on usein neurologisista ja mielenterveydellisistä syistä johtuvia toimintakyvyn rajoitteita, joiden taustalla on voinut olla esimerkiksi päihteisiin liittyviä ongelmia. Iso osa Aallottaren asukkaista innostuu monipuolisesti eri aktiviteeteista ja he hyötyvät arjen taitojen harjoittelusta, jota toteutetaan sekä yksilö- että ryhmämuotoisena. Merivuokon asukkaat hyötyvät toimintakykyä, omatoimisuutta ja elämänlaatua tukevasta ohjauksesta ja työotteesta. Toimintatapamme on voimavarakeskeinen ja osallistava. Meille on tärkeää, että jokainen asukas saa kokea olevansa merkityksellinen. Kohtaamme heidät kunnioittavasti ja huomioimme kaikkien tarpeet yksilöllisesti. Haluamme tarjota asukkaillemme heidän näköistään elämää toteuttaen heidän toiveitaan ja unelmiaan.

Laajasalon asumisyksikössä sosiaaliohjaajan työ sisältää ryhmien ja yksilöiden ohjausta, neuvontaa, sosiaalisen toimintakyvyn arviointia, asukkaiden etuuksien ja taloudellisten asioiden hoitoa yhdessä edunvalvojien kanssa, sekä monialaista yhteistyötä asukkaiden omaisten sekä eri verkostojen kanssa. Sosiaaliohjaaja osallistuu myös hoitoneuvotteluihin ja hoitosuunnitelmien tekemiseen asukkaiden ja hoitajien kanssa. Meillä ohjaaja osallistuu tarvittaessa myös asukkaiden perushoidon toteuttamiseen. Perushoidon tehtäviin perehdytämme sinut asukaskohtaisesti.

Meillä jokaisella työntekijällä on omaan osaamiseen ja kiinnostuksenkohteisiin liittyviä vastuutehtäviä, joita suunnitellaan ja suoritetaan vastuutiimeittäin. Työyhteisössämme panostamme yhteisöllisyyteen ja kehitämme toimintaamme itseohjautuvaan suuntaan. Moniammatillinen tiimimme toimii ennakkoluulottomasti ja avoimesti yhteisten pelisääntöjen mukaan, joten odotamme sitä myös sinulta. Moniammatillinen yhteistyö on osa jokaista työpäivääsi ja siksi edellytämme sinulta erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, innostuneisuutta sekä kykyä tuoda rohkeasti esille asioita oman ammattikuntasi edustajana.

Meidän työpaikassamme erityistyöntekijöiden osaamista kunnioitetaan ja arvostetaan. Otamme sinut lämpimästi vastaan tärkeänä osana värikästä tiimiämme. Yhteistä työtä tehdään Idän palvelualueen arvojen ja yhteisten tavoitteiden perusteella. Tukenasi perehdytyksessä sekä arkityössä toimii oman yksikkösi moniammatillisen tiimin ja esimiehen lisäksi Laajasalon palvelutalon erityistyöntekijät. Jos koet, että paikka voisi olla sinua varten ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Avustamme tarvittaessa työsuhdeasunnon hankinnassa. Lisätietoja muista henkilöstöeduistamme saat osoitteessa www.helsinkirekry.fi

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi tai geronomi)

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Anneli Noroma p. 040 336 1258

Lisätietoa

https://www.facebook.com/laajasalonpalvelutalo