(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.10.2020

Tehtävän kuvaus

Haetaan sosiaaliohjaajaa koulunkäyntiä tukevaan perhetyöhön 4.1.2021 alkaen.

Keskeisenä tehtävänä on nuoren koulunkäyntivalmiuksien tukeminen perheelle tarjottavan tuen kautta perhetyön keinoin. Osallistuminen koulun toimintaympäristössä nuoren toimintakyvyn tukemiseen ja arviointiin. Kouluympäristössä työskentely tapahtuu tiiviissä yhteistyössä päivittäin OTE-opettajaparin kanssa.

Vanhempien kanssa yhteistyössä haetaan ratkaisua nuoren koulun käynnin tukemiseen sekä perheen arjen hallintaan. Kontakteja nuoreen on päivittäin. Tarvittaessa ohjaajan työparina voi toimia työpari perhetyöstä. Perhetyö on määräaikainen palvelu.

Helsingin kaupunki tarjoaa hyvät koulutusmahdollisuudet ja monipuoliset työsuhde-edut esim. työterveyshuollon palvelut sekä tarvittaessa myös edullisen työsuhdeasunnon.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa

Lisäksi edellytämme:
Kokemusta työskentelystä nuorten ja perheiden kanssa kontekstissa. Valmius moniammatilliseen työskentelyyn OTE-opettajan parina kouluympäristössä. Työ vaatii itsenäistä työotetta, asiakkaita arvostavaa ja kunnioittavaa lähestymistapaa ja hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Kykyä reflektoida omaa työskentelyä. Työssä edellytetään joustoa työaikojen suunnittelussa asiakastarpeiden mukaisesti.

Luemme eduksi:
Kehittämismyönteisen ja voimavarakeskeisen työotteen. Valmiuden asiakasta osallistavaan ja läpinäkyvään työskentelyotteeseen. Hyvät dokumentointitaidot asiakkaan osallisuutta vahvistavaan reaaliaikaiseen kirjaamiseen yhdessä asiakkaan kanssa. Effica-asiakastietojärjestelmän hallinta sekä valmiudet omaksua tuleva Apotti-asiakastietojärjestelmä. Eduksi luetaan ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Vastaava ohjaaja Piia Purontakanen piia.purontakanen@hel.fi, p. 040 334 0654 Johtava ohjaaja Marjo Pohjola marjo.pohjola@hel.fi, p. 050 363 0658

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi