(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.7.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme lännen aikuissosiaalityön 2 -tiimiin tilapäisasumisen sosiaaliohjaajaa vakinaiseen virkaan 1.11.2020 alkaen.

Sosiaaliohjaaja seuraa asumisen sujumista asumisyksikössä sekä antaa tarvittaessa arjen tukea, neuvontaa ja ohjausta asumiseen liittyen asumisyksiköissä asuville asiakkaille yhteistyössä asiakkaiden omatyöntekijöiden kanssa. Työhön kuuluu asumiseen liittyvä tavoitteellinen ja suunnitelmallinen työskentely aikuisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa, yksityisten palveluntuottajien kanssa tehtävää yhteistyötä, asumiseen liittyvä ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen päätösten tekeminen, asumisen ongelmiin ja kriiseihin liittyvä monialainen yhteistyö ja konsultaatio, tilapäisasumisen työryhmään tulleiden sosiaalihuoltolain mukaisten asumisesitysten käsittely yhdessä työryhmän kanssa.

Tilapäisen asumisen sosiaaliohjaajana vastaat Junailijankujan asumisyksiköstä, jossa on asuntoja pariskunnille sekä yksineläville.

Sosiaaliohjaajana kuulut hallinnollisesti tiimiin, jossa työskentelee yhteensä 3 sosiaalityöntekijää, 8 sosiaaliohjaajaa ja johtava sosiaalityöntekijä. Työtilat sijaitsevat os. Toinen linja 4.

Työtäsi tukee hyvät ja toimivat rakenteet, kuten säännölliset työryhmän kokoukset, lähiesihenkilön tuki ja ulkopuolinen työnohjaus.
Tarjoammme monipuolisen työn, liukuvan työajan, mahdollisuuden tehdä liikkuvaa työtä ja etätyötä.

Hakemukset ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Kirjallinen hakemus lähetetään: Helsingin kaupungin kirjaamo, Sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11 - 13)

Kelpoisuusehto:
Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi amk)

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Virkaan valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi edellytämme:
Junailijankujan asumisyksikön sosiaaliohjaajalta edellytämme vähintään vuoden työkokemusta ja osaamista aikuisten parissa tehtävästä asumiseen liittyvästä sosiaaliohjauksesta Helsingissä.

Helsingin kaupungin sosiaali-ja terveystoimialan palvelujärjestelmän ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen konsultaatiomallin osaamista.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan tietojärjestelmä ATJ:n aiempaa kokemusta ja osaamista.

Kyvyn toimia itsenäisesti ja etäjohdettavana, hyviä vuorovaikutus-, verkosto- ja yhteistyötaitoja.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Ilkko puh. 09 310 24319