(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.3.2020

Tehtävän kuvaus

Helsingin kaupunki on keskittänyt paperittomien välttämättömän ja kiireellisen sosiaalihuollon maahanmuuttoyksikköön Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen. Haemme sosiaaliohjaajaa tiimiimme, johon kuuluu kaksi sosiaalityöntekijää, kaksi sosiaaliohjaajaa ja kaksi etuuskäsittelijää.

Sosiaaliohjaaja vastaa sosiaalihuoltolain mukaisesta kiireellisestä ja välttämättömästä tuen tarpeen arvioinnista, palvelutarpeen arvioinnista sekä välttämättömän toimeentulon turvaamisesta. Sosiaaliohjaajan keskeisiä tehtäviä maahanmuuttoyksikössä on paperittomien asiakkaiden ohjaus ja neuvonta sekä psykososiaalinen tukeminen. Työn tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa löytää ratkaisuja vaikeassa elämäntilanteessa sekä kartoittaa vapaehtoisen paluun mahdollisuutta. Asiakastyön kehittäminen on keskeinen osa tehtävää yhteistyössä tiimin kanssa. Sosiaaliohjaaja toimii asiantuntijana moniammatillisessa työyhteisössä ja yhteistyöverkostoissa sekä erityisasiantuntijana paperittomien kanssa tehtävässä työssä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Avustamme tarvittaessa työsuhdeasunnon hankinnassa. Lisätietoja muista henkilöstöeduistamme saat osoitteessa www.helsinkirekry.fi

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus SOTE-01-175-20. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Jätä hakemuksesi helsinkirekry.fi kautta.

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Virkaan valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytetään vankkaa tietoa pakolaisuudesta, kokemusta paperittomien kanssa työskentelystä sekä turvapaikkaprosessiin liittyvää osaamista.

Luemme eduksi erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, kyky johtaa omaa työtään sekä epävarmuuden sietokykyä muuttuvassa toimintaympäristössä. Odotamme kykyä toimia rakentavasti monialaisissa sisäisissä ja ulkoisissa verkostoissa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava sosiaalityöntekijä Mikaela Lindroos puh 09 310 46520

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi