(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.8.2019

Tehtävän kuvaus


Haemme sosiaaliohjaajaa vakinaiseen toimeen Helsingin kaupungin päihdepalveluihin perheiden päihdeavokuntoutukseen.

Helsingissä pyritään tuomaan sosiaali- ja terveyspalvelut mahdollisimman lähelle ja helposti saataville mm. Terveys- ja hyvinvointikeskustoiminnan avulla. Perheiden päihdeavokuntoutus kuuluu hallinnollisesti psykiatria- ja päihdepalveluihin ja se palvelee koko Helsinkiä. Palvelu on suunnattu helsinkiläisille lapsiperheille, joissa perheen yhdellä tai useammalla aikuisella on päihdeongelma.

Perheiden päihdeavokuntoutuksen sosiaaliohjaajat ovat päihdetyön ammattilaisia, joiden erityisosaaminen on lapsen ja koko perheen näkökulman esiin nostaminen. Sosiaaliohjaajat työskentelevät työpareina lastensuojelun tehostetun perhetyön sosiaaliohjaajan tai muun yhteistyökumppanin kanssa tehden perheen kotona ja verkostoissa tapahtuvaa, pitkäjänteistä päihdekuntoutusta. Työmuotoja ovat mm. motivoivat keskustelut, palveluohjaus, arkiasioissa tukeminen ja ryhmätoiminta.

Toiminnan lähtökohtina ovat toipumissuuntautunut viitekehys, voimavarakeskeisyys sekä yhdessä asiakkaan ja verkoston kanssa tehty kuntoutussuunnitelma. Työnohjaus on järjestetty.

Tarjoamme kaupungin hyvät henkilöstöedut.

Haastattelut pidetään pääasiassa 24.9.Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi) tai aikaisempi sosiaalialan opistoasteinen tutkinto (esimerkiksi sosiaalikasvattaja).

Edellytämme rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.
Luemme eduksi


Hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä asiakastyössä että työyhteisössä, kykyä oman työn suunnitteluun ja itsenäiseen työskentelyyn sekä parityöhön. Kokemusta päihdetyöstä.