(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.8.2019

Tehtävän kuvaus


Haemme sosiaaliohjaajaa tehostettuun perhetyön tehtävään 1.10.19 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sosiaaliohjaajan tehtävät koostuvat lastensuojelun mukaisesta tehostetusta perhetyöstä tai sosiaalihuoltolain mukaisesta perhetyöstä kiireellisenä tukitoimena.
Kiireellinen tehostettu perhetyö on avohuollon tukitoimi, joka on sijoituksen vaihtoehto perheen kriisitilanteeseen. Tukitoimi sisältää perheen akuutin kriisitilanteen purkua ja palveluohjausta. Työtä toteutetaan parityönä. Palvelun kesto on yhdelle perheelle noin kaksi viikkoa. Työskentely on tiivistä ja sitä räätälöidään perheen tarpeen mukaan.

Työskentelyalueena on pääsääntöisesti Itä-Helsinki mutta tarvittaessa koko Helsingin alue. Perhetyö toteutetaan pääsääntöisesti perheen kotona tai muussa toimintaympäristössä.
Tiimiin kuuluu vastaava ohjaaja ja kahdeksan kiireellistä tehostettua perhetyötä sekä kuusi perhetyötä tekevää ohjaajaa. Tiimissämme on paljon kokemusta ja ammattitaitoa.
Työn tukena toimivat lähiesimies, tiimin jäsenet, parityöskentely, tiivis yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa ja ryhmätyönohjaus.

Ryhmähaastattelut pidetään 5.9 klo 1630-18.00 sekä 9.9 klo 16.30-18.00.

Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.
Luemme eduksi


Kokemusta työskentelystä lastensuojelun asiakasperheiden kanssa perhetyön kontekstissa. Asiakkaita arvostavaa ja kunnioittavaa lähestymistapaa ja hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Kykyä reflektoivaan työotteeseen.