(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.10.2018

Tehtävän kuvaus


Haemme Itä 2 perhetyöhön sosiaaliohjaajaa 1.11.2018 alkaen. Työtehtävät koostuvat lastensuojelun mukaisesta tehostetusta perhetyöstä ja sosiaalihuoltolain mukaisesta perhetyöstä Itäkadun perhekeskuksen alueella (Itäkeskus-Kivikko).

Perhetyöntiimiin kuuluu vastaava ohjaaja ja 15 sosiaaliohjaajaa. Yksikkö sijaitsee Itäkadun perhekeskuksessa.

Perhetyö on avohuollon tukitoimi lapselle tai nuorelle, jolla on lastensuojelun tai sosiaalihuoltolain asiakkuus. Perhetyö sisältää tapaamisia yhdessä koko perheen kanssa sekä perheenjäsenten kanssa erikseen. Se on suunnitelmallista, tavoitteellista ja määräaikaista työtä. Perhetyön painopiste on lapsen kasvun ja kehityksen tukemisessa, vanhemman ja perheen arjen hallinnan lisäämisessä, vanhemman tukemisessa vanhemmuuden eri osa-alueilla sekä lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen vahvistamisessa.

Perhetyö toteutetaan pääsääntöisesti perheen kotona tai muussa toimintaympäristössä. Perhetyön tapaamiset toteutetaan pääosin työpareittain yhteistyössä tarpeenmukaisen verkoston kanssa. Työparius voidaan muodostaa myös moniammatillisena yhteistyönä.
Työn tukena toimivat lähiesimies, tiimin jäsenet, parityöskentely, tiivis yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa ja ryhmätyönohjaus.

Jätä hakemus helsinkirekry.fi kautta.

Kelpoisuusehto


Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.
Luemme eduksi


kokemusta työskentelystä lastensuojelun asiakasperheiden kanssa, mielellään lastensuojelun perhetyöstä. Asiakkaita arvostavaa ja kunnioittavaa lähestymistapaa ja hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Työhön sisältyy ilta- ja viikonlopputyötä asiakastarpeiden mukaisesti.