(Poistunut julkaisusta)

Sosiaaliohjaaja nuorten oikeusedustukseen ja Ankkuritoimintaan
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.1.2021

Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi, Perhepalvelut
Lastensuojelun tukiyksikkö

Vernissakatu 8, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.03.2021 tai sopimuksen mukaan - 


Hei,

oletko kiinnostunut työskentelemään nuorten rikosasioiden parissa? Etsimme juuri sinua nuorten oikeusedustajaksi!

Haemme sosiaaliohjaajaa nuorten oikeusedustajan ja ankkuritoiminnan vakituiseen työsuhteeseen. Työtehtävänäsi olisi toimia nuorten oikeusedustajan työtehtävissä sekä alueellisessa moniammatillisessa Ankkuritiimissä sosiaalitoimen edustajana. 

Nuorten oikeusedustajan tehtäviin kuuluu nuoren edun valvominen rikosprosessissa. Nuorten oikeusedustaja edustaa sosiaalihuollosta vastaavaa toimielintä lapsen tekemäksi ilmoitetun rangaistavan teon esitutkinnassa ja tuomioistuinkäsittelyssä (Lastensuojelulaki 24 §, Esitutkintalaki 7:16 §). Nuorten oikeusedustajan tehtäviin kuuluu 15-17 -vuotiaan, rikoksesta epäillyn vantaalaisen lapsen tai nuoren edustus ja ohjaus: valvomalla lapsen etua sekä iän ja kehitystason mukaista kohtelua poliisikuulusteluissa, opastamalla nuorta ja huoltajia meneillään olevista poliisin tai oikeuslaitoksen toimenpiteistä sekä ottamalla tarvittaessa kantaa poliisin tai oikeuslaitoksen päätöksentekoon ja antamalla sosiaalitoimen lausunnon tuomioistuinkäsittelyssä.

Ankkuritoimintaa toteutetaan moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluvat asiantuntijat poliisista, sosiaalitoimesta, terveystoimesta ja nuorisotoimesta. Ankkuritoiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten rikoskierteen katkaiseminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kohderyhmänä ovat alle 15-vuotiaat ja tapauskohtaisen harkinnan mukaan 15-17 vuotiaat nuoret. Toimintaan ohjautumisen syitä voivat olla esimerkiksi rikosepäily, päihteiden käyttö tai väkivaltainen käytös. Ankkuri-toiminnassa nuorelle ja perheelle tarjotaan yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea ja tarvittaessa ohjataan palveluiden ja tuen piiriin muille asiantuntijoille. Vantaalla on yhteensä kolme alueellista ankkuritiimiä.

Nuorten oikeusedustus kuuluu Lastensuojelun tukiyksikön Nuorten tiimiin, jossa työskentelee nyt haettavan työntekijän lisäksi yksi nuorten oikeusedustaja, seitsemän nuorten intensiivityön sosiaaliohjaajaa, kaksi MDFT-terapeuttia ja tiimin vastaava sosiaaliohjaaja. 

Lastensuojelun tukiyksikkö on lastensuojelulain mukaisia avohuollon tukipalveluita tuottava ja kehittävä toimintayksikkö. Tukiyksikössä on koko Vantaan alueella yhteensä 45 sosiaaliohjaajaa, kaksi sairaanhoitajaa, neljä vastaavaa sosiaaliohjaajaa sekä yksikön esimies. 

Työ edellyttää aikaisempaa lastensuojelutyökokemusta, oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyötaitoja, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä kykyä työskennellä moniammatillisessa verkostossa. Katsomme eduksi ajokortin ja oman auton käyttömahdollisuuden, mutta ei ole työskentelyn edellytys. Tarjoamme tueksesi lähiesimiehen, innovatiivisen ja kehittämismyönteisen tiimin, työnohjauksen sekä toimivat rakenteet ja käytännöt sosiaalityön ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Tervetuloa meille töihin!


Kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan. Rekrytoinnissa käytetään anonyymin rekrytoinnin menetelmää. Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksesta on poistettu kaikki henkilöön viittaava tieto, minkä ansiosta hakija pysyy nimettömänä työhaastatteluun saakka. Ethän tuo hakemuksessasi esiin henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi perhetilanteesta, terveydentilasta, iästä tai sukupuolesta. Haethan paikkaa vain sähköisesti.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus)

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Lastensuojelulain ja -työn tuntemusta sekä työkokemusta erilaisten perheiden kanssa.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2608,16 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 


Yhteystiedot:

Vastaava sosiaaliohjaaja

Wallden-Hirvonen Marja

Tehtävään liittyvät kyselyt voit toimittaa osoitteeseen
 rekrytointi@vantaa.fi, josta ne ohjataan rekrytoivalle esimiehelle.


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.